CITAN: En gjennomført og god bil med gode kjøreegenskaper og en strålende motor.

Citan prøvekjørt

Hamburg: En helt ny varebil med Mercedes DNA ned i ryggmargen. Bilen kommer i både kort og lang versjon, med bensin, diesel og elektrisk motor.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

INTERIØR: En god arbeidsplass med mye oppbevaring og god ergonomi.

Allerede når vi ser fronten på bilen finner vi likheter både med personbilene og Sprinter. Det er lagt store ressurser i å nedfelle Mercedes-Benz familieegenskaper når det gjelder kjøreopplevelse og sikkerhet. Det er derfor en lang liste med standardutstyr på bilen. Vi kan blant annet nevne seks airbager som standard.

VAREROMMET: Nyttelasten er mellom 320 og 752 kilo, og volumet er på 2,9 m3.

Foreløpig finner vi de to kraftigste dieselmotorene med 95 og 116 hk, på programmet til den norske importøren. Motorene fungerer meget godt og har en egen programmering for Citan. Det er et annet aspekt med motorene vi finner interessant, det er at den kraftigste motoren også har en ekstra power/moment funksjon som øker kraften fra 116 til 121 hk og momentet fra 270 til 295 Nm i korte perioder ved akselerasjon eller forbikjøring.

Kjøringen

Den første runden i Hamburg kjørte vi med to tompaller i varerommet her fant vi at fjæringen på bilen er komfortable selv nesten uten last. Bilen har lite støy under normal by og kjøring i tettbebygd strøk, men ved motorveiskjøring opplevde vi at støybildet ble noe høyere.

Innvendig finner vi et førersete som er fast og gir god støtte, her har også Mercedes valgt egne materialer for å skille bilen fra Kangoo. Interiøret med MBUX skjermen og et helt eget dashbord design gjør at vi kjenner oss igjen fra de øvrige varebilene i Mercedes-familien. Også rattet med knappefunksjonalitet for både MBUX, instrumentclusteret og cruisekontrollen gjør det enkelt å velge funksjonalitet.

I Norge vil prisen starte på kr 257.900,- for en L1 med 95 hk motor og ytterligere kr 10.000, – for den kraftigere 116 hk motoren.

Powered by Labrador CMS