Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Jarle Viuls skal lede tungbil-satsing

I forbindelse med omorganiseringen i Bertel O. Steen blir det opprettet et eget forretningsområde for lastebil og buss. Jarle Viuls er utnevnt som leder av denne satsingen.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Samtidig blir Per Ragnar Johansen ansvarlig for Mercedes-Benz varebil, som flyttes til en egen avdeling sammen med Mercedes-Benz personbil. Johansen trer ut av konsernledelsen.

- Rendyrker tungbil-virksomheten

Konsernsjef Harald Frigstad har igangsatt et arbeid med å organisere konsernet på en bedre måte, for å styrke Bertel O. Steens konkurransekraft. En viktig del av dette er å styrke fokuset på lastebil og buss:

Jarle Viuls blir leder for Bertel O. Steens nye lastebil- og buss-satsing.
Jarle Viuls blir leder for Bertel O. Steens nye lastebil- og buss-satsing.

- Vi rendyrker tungbil-virksomheten ved å samorganisere import og detalj med helhetlig ansvar for salg og servicemarked. Dette vil være en prosess som vil skje over noe tid og også utover i 2021. Som en del av denne strategien flyttes Mercedes-Benz Varebil og blir en avdeling sammen med Mercedes-Benz personbil, sier Frigstad.

- Mange karrieremuligheter internt

- Når vi gjør en så stor omorganisering gir det også muligheter for intern mobilitet blant våre ledere. Bertel O. Steen er et stort konsern med mange karrieremuligheter, og jeg synes det er viktig at vi kan benytte våre medarbeideres kompetanse på flere områder i konsernet. Jarle Viuls ledet Bertel O. Steen Vare, Last, Buss i 15 år før han overtok som leder av forhandleren på Jessheim, og det er få i Norge som har like lang erfaring med tungbil som ham. Per Ragnar har hatt sentrale lederstillinger i Mercedes-Benz Nyttekjøretøy i mange år, og vært toppleder der siden 2015. Nå som vi er på vei inn i en ny fase ønsker Per Ragnar å fortsette arbeidet med Mercedes-Benz varebil. Jeg er glad for at vi med denne løsningen kan bruke to av våre mest kunnskapsrike ledere på områder som er svært viktige for konsernet i tiden fremover, sier konsernsjef Harald Frigstad.

Jarle Viuls ble ansatt som mekanikerlærling i Bertel O. Steen i 1979 og har siden hatt flere ulike roller i konsernet.

Han har ledet Bertel O. Steen Vare, Last, Buss i 15 år og har tidligere mange års fartstid i Mercedes-Benz Norge. Han kommer nå fra stillingen som leder av Bertel O. Steen-forhandleren på Jessheim. Ny daglig leder på Jessheim blir Knut Lyslo Kristiansen.

Omrokkering

Per Ragnar Johansen blir ansvarlig for Mercedes-Benz varebil. Arkivbilde.
Per Ragnar Johansen blir ansvarlig for Mercedes-Benz varebil. Arkivbilde.

Per Ragnar Johansen har lang erfaring fra bilbransjen, og ble ansatt i Bertel O. Steen som direktør for Lastebil import i 2014.

Han har tidligere vært adm. direktør i Volvo Norge AS med ansvaret for importvirksomheten på lastebil og den egeneide forhandlervirksomheten Volvo Truck Center.

Han har også jobbet som region- og produktsjef i Møller US Import AS og regionsjef i Toyota Norge AS.

I sin nye stilling trer Johansen ut av konsernledelsen og skal rapportere direkte til Kjetil Myhre, direktør i den nye sammenslåtte avdelingen for Mercedes-Benz person- og varebil.

Pål Bergstad, som har ledet Mercedes-Benz varebil, går inn i «en sentral rolle» i den nye lastebil og buss-organisasjonen. Han har tidligere vært salgs- og markedsdirektør hos MAN Truck & Bus Norge, samt jobbet som regionsjef nyttekjøretøy for VW hos Harald A. Møller AS. Han har også vært daglig leder hos forhandler i Mobile Oslo.

- I og med at den nye organiseringen ikke er klar og rollene ikke ferdigstilt, så vil Pål sin rolle defineres nærmere de kommende ukene. Vi er svært glade for at vi kan benytte Pål med sin lange erfaring til å være med å bygge opp den nye organisasjonen med lastebil og buss, sier Harald Frigstad.

Endringene gjelder fra 1. november 2020.

Powered by Labrador CMS