Jarle Viuls er ny sjef og adm dir for lastebil og buss i Bertel O. Steen.
Jarle Viuls er ny sjef og adm dir for lastebil og buss i Bertel O. Steen.

Ny organisasjon klar

Tidligere i høst ble det klart at Bertel O. Steen skiller ut lastebil og bussenheten i et eget selskap. Jarle Viuls ble ansatt som konserndirektør Lastebil og Buss og kunne i dag presentere sin nye organisasjon.

Arbeidet med de overordnete prinsippene i den nye organisasjonsmodellen, samt bemanningen av ledergruppen, for Bertel O. Steen Lastebil og Buss er nå på plass. Forretningsenheten, som ledes av Jarle Viuls, skal ha totalansvaret for import- og detaljvirksomheten, med et helhetlig ansvar for salg og servicemarked, inklusive driften av lastebil og buss verkstedene.

Bertel O. Steen Lastebil og Buss skal organiseres som et eget aksjeselskap, og vil der i gjennom kunne optimalisere og rendyrke dette spesialiserte forretningsområdet. Vår leverandør Daimler AG, har foretatt en tilsvarende organisasjonsendring. De både ønsker, og forventer, en økt dedikasjon for kundegruppen, gjennomgående fra fabrikk til kunde.

Vår nye organisasjonsmodellen vil gi vesentlig bedre forutsetninger for å utvikle hele verdikjeden, også med felles konsepter. Våre kunder vil i fremtiden oppleve oss som en felles kjede i hele Norge. Skal vi lykkes i dette krevende markedet må vi etablere et vesentlig tettere samarbeid mellom import, salg og verksted. Kundegruppens krav og behov er i stor grad adskilt fra øvrig virksomhet i Bertel O. Steen konsernet. I fremtiden vil denne differensieringen til personbilvirksomheten øke ytterligere. En rendyrking av lastebil og buss virksomheten vil i tillegg redusere driftskompleksiteten på forhandlernivå.

Den nye ledergruppen for BOS Lastebil og Buss:

· Jarle Viuls, konserndirektør Lastebil og Buss
· Knut Arne Sæta, salg lastebil
· Jon Øivind Rist, salg buss
· Pål Bergstad, servicemarked
· Jens Mosveen, verksted
· Olav-K. Thingwall, PR-/Informasjon
· Hamid Bouaazzati, forretningsutvikling
· Claes-Gøran Bye, controlling

«På kort tid har vi fått på plass en ledergruppe jeg har stor tro på, sier Jarle Viuls, konserndirektør Lastebil og Buss, og fortsetter; «det er blitt en spennende sammensetning, de fleste er meget erfarne personer med bred kompetanse innen fagfeltet lastebil og buss, som jeg gleder meg til å samarbeide med».

Også i de enkelte enhetene begynner brikkene nå å falle på plass. Her vil det etterhvert også bli noen ubesatte stillinger, inklusive noen nyetablerte ansvarsområder, med behov for rekrutering av nye medarbeidere til spennende oppgaver.

I tillegg til våre egne medarbeidere, ansatt i BOS Lastebil og Buss, vi vil også ved behov ha tilgang til faste bidragsytere og samarbeidspartnere. På markedsføring vil Andreas Hauger fortsatt være en ressurs for lastebil og buss, det samme gjelder analytiker Einar Ulsund, mens Line Brovold vil holde i HR relaterte temaer.

Veien videre Organisasjonsform og ledergruppe er nå klar og operativ fra 2021. Det neste vil være å bemanne de stillingene vi vil ha behov for, slik at enheten blir fullt operativ så raskt som mulig, samt at Bertel O. Steen Lastebil og Buss skal etableres som et eget AS.

Ikke minst vil arbeidet med å konvertere inn alle våre 18 lastebil og buss forhandlere i den nye enheten starte rett over nyttår. Dette arbeidet vil selvsagt pågå med en tidshorisont som strekker seg utover store deler av 2021.

«Det er viktig, og helt avgjørende at denne prosessen gjennomføres med kvalitet» avslutter Jarle Viuls, som ser frem til få enheten helt på plass.

Powered by Labrador CMS