SIMULATOR: Med investering i en ny dynamisk simulator skaper Goodyear fremskritt i sin dekkutvikling. Foto: Goodyear
SIMULATOR: Med investering i en ny dynamisk simulator skaper Goodyear fremskritt i sin dekkutvikling. Foto: Goodyear

Goodyears dynamiske dekkutvikling

TEKNOLOGI: Goodyear Tire & Rubber Company har trappet opp investeringen og tar i bruk ny teknologi for å utvikle nye dekk.

Publisert

Goodyear har investert i en avansert DiM250 Dynamic kjøresimulator som skal installeres i det europeiske innovasjonssenteret i Colmar-Berg i Luxemburg. En tilsvarende simulator er allerede i drift ved selskapets hovedkontor i Ohio i USA, og i praksis knyttes båndene nå tettere mellom Ohio og Colmar-Berg. I tillegg vil begge innovasjonssentrene bruke VI-grade Compact-simulatorer for å komplettere sine virtuelle dekkutviklingsprosesser.

Med de nye kjøresimulatorene kan dekkmodeller utvikles, testes og vurderes på et tidlig stadium i utviklingssyklusen. Slik skal Goodyear raskt identifisere dekk med de beste egenskapene før de første prototypene produseres. I praksis betyr dette at Goodyear kan tilpasse seg rytmen i bilprodusentenes utviklingsprosess av nye modeller, og stå klar til å levere nyutviklede og tilpassede dekkmodeller når bilprodusentene trenger dem.

- Vårt nye nivå i simuleringskapasitet er en klar konkurransefordel, ved at vi nå forbedrer utviklingsprosessen av dekk, sier Chis Helsel, senior vice president og teknisk leder hos Goodyear.

Powered by Labrador CMS