Christian Levin er utpekt til ny adm. direktør i Scania fra 1. mai 2021.
Christian Levin er utpekt til ny adm. direktør i Scania fra 1. mai 2021.

Ny Scania-sjef

Adm. direktør Henrik Henriksson slutter i Scania. Nå er en etterfølger utnevnt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Christian Levin er utpekt til ny adm. direktør i Scania fra 1. mai 2021. Han er nå medlem av ledergruppen i Traton SE og Chief Operating Officer (COO) i Traton Group, konsernet Scania er en del av. Han har over 20 års erfaring fra arbeid hos Scania.

I tillegg til sin nye stilling hos Scania, vil Levin fortsette som medlem av ledergruppen i Traton SE. Han etterfølger Henrik Henriksson, som forlater Scania etter 23 år. Drøyt fem av dem som adm. direktør og medlem av ledergruppen i Traton. Henrikssons nye arbeidsgiver er H2 Green Steel, som skal starte med fossilfri stålproduksjon innen 2024.

Fossilfritt stål

Henriksson blir i sin stilling hos Scania inntil Levin starter som Scania-sjef.

Henrik Henriksson har sagt opp som adm. direktør i Scania AB. Hans nye arbeidsgiver er H2 Green Steel, som skal starte med fossilfri stålproduksjon innen 2024.
Henrik Henriksson har sagt opp som adm. direktør i Scania AB. Hans nye arbeidsgiver er H2 Green Steel, som skal starte med fossilfri stålproduksjon innen 2024.

- Vi beklager at Henrik Henriksson forlater Scania og Traton-familien, men vi er også stolte over at han går til en utfordrende jobb som er en perfekt match for hans lederegenskaper. Vår bransje vil også tjene stort på fossilfritt stål, og Traton vil følge hans reise med interesse. Heldigvis kunne vi ikke bedt om en bedre etterfølger enn Christian Levin: Hans erfaring og kunnskap både fra bransjen og Scania passer perfekt med Scanias forpliktelser til bærekraft og gi et løft til overgangen, sier Matthias Gründler, adm. direktør i Traton SE og leder av Scanias ledergruppe.

Startet i Scania i 1994

Christian Levin har vært i Traton fra 2019 og startet i Scania i 1994 som leder-trainee. Han har hatt flere lederstillinger i Scania.

Levin har Master of Science i Mechanical Engineering fra Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

Han var leder for salg og markedsføring hos Scania før han ble hentet til Traton SE. Som COO i Traton Group, var han ansvarlig for forskning, utvikling og anskaffelser i konsernet.

- Det er en ære for meg å bli adm. direktør i Scania. Selskapet har hatt en enorm innflytelse på livet mitt og karrieren min. Sammen med det engasjerte globale teamet til Scania vil jeg jobbe hardt for å gjennomføre overgangen til et bærekraftig transportsystem. Som et sterkt merke i i Traton Group, vil vi i Scania fortsette Henriks suksessrike arbeid og skape en verden av mobilitet som er bedre for bedrifter, samfunn og miljø, sier Christian Levin.

- Henriksson en fantastisk drivkraft, Levin en verdig etterfølger

Gunnar Killian, ansvarlig for Human Resources og Truck & Bus hos Volkswagen AG sier dette om Scanias gamle og nye toppsjef:

- Henrik Henriksson har vært en fantastisk drivkraft i en bransje som i lang tid ble sett på som vanskelig å forandre. Han har hatt en stor påvirkning på hele tungbilbransjen. Christian Levin har ikke bare god kjennskap til Scania, han har også god kunnskap om Traton Groups globale nettverk som COO der i to år. Han er en veldig verdig etterfølger når Henrik slutter. Vi takker Henrik Henriksson og ønsker ham alt det beste på hans nye reise.

Powered by Labrador CMS