FRISK AVTALE: Risa/Rental.one kjøper hele 80 Mercedes-Benz lastebiler fra Bertel O. Steen. Fra venstre: Bjørn Risa (daglig leder Risa/styreleder Rental.one) Jarle Viuls (daglig leder Bertel O. Steen Lastebil og Buss), Kjetil Friestad (daglig leder Rental.one) Jan Ole Tronstad (regionsjef Bertel O. Steen Lastebil og Buss) og Arill Olsen (selger Bertel O. Steen Lastebil og Buss). Foto: Bertel O. Steen Foto: Bertel O. Steen

Rental.one satser på utleie av lastebiler – kjøper 80 nye Mercedes-Benz fra Bertel O. Steen

De første 40 skal leveres innen 1. kvartal 2023.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Utleieselskapet Rental.one har bestilt ikke mindre enn 80 nye Mercedes-Benz lastebiler fra Bertel O. Steen, og går med dette tungt inn på utleie av lastebiler.

Rental.one har hovedkontor på Nærbø på Jæren, og driver utleie av store anleggsmaskiner, biler og utstyr til entreprenører. Med denne avtalen signaliserer Rental.one et nytt satsningsområde for selskapet, nemlig utleie av lastebiler.

Flere typer lastebiler

Kontrakten omfatter lastebiler av typen Mercedes-Benz Actros, eActros og Arocs, fordelt på tippbiler for kjøring av masse, krokbiler for containerkjøring, trekkvogner for tippsemi og kranbiler for anleggsarbeid.

– Vi satser friskt fremover og utvider både tjenestetilbudet og kapasiteten på bilparken for å nå ut til nye kundegrupper. Samtidig er det svært viktig for oss å kunne gi eksisterende kunder et større utvalg av maskiner og redskaper, sier daglig leder Kjetil Friestad i Rental.one.

– Gjennom denne anskaffelsen øker vi kapasiteten og fornyer bilparken med den mest moderne teknologien som er å oppdrive. Dette har stor betydning for kundene våre, og er positivt i et miljømessig perspektiv, sier han videre.

Fordeles i to flåter

De nye lastebilene blir fordelt i to flåter. Halvparten skal inkluderes i lastebilparken til Risa AS, mens de resterende disponeres av Rental.one. Sistnevnte halvpart blir tilgjengelige for andre entreprenører og transportører, og Friestad påpeker at dette bidrar til å sikre god utnyttelse av bilene og bedre lønnsomhet.

– Bertel O. Steen var en av flere tilbydere i anskaffelsesprosessen. Kjøretøyene fra Mercedes-Benz har et svært godt navn i bygg- og anleggsbransjen. Bilene er robuste og holder under krevende forhold. Modellutvalget, moderne teknologi, høy kvalitet og en omfattende serviceavtale, gir oss optimal driftssikkerhet og forutsigbar økonomi. Vi opplever at Bertel O. Steen totalt sett hadde det beste tilbudet for oss, sier Friestad.

– Rental.one er fremoverlente og tør å satse stort. Vi ønsker å bidra til deres suksess gjennom å tilby kjøretøy både med tradisjonelle og elektriske drivlinjer, sier daglig leder Jarle Viuls i Bertel O. Steen Lastebil og Buss AS.

- Positivt for miljøet

– Deres forretningskonsept innenfor utleie gir andre entreprenører i regionen og ellers i Norge tilgang til nye, moderne kjøretøy uten å måtte binde kapital. Dette er fordelaktig for alle parter og vil i tillegg ha en positiv effekt på miljøet, sier Viuls.

Bertel O. Steen har representert Mercedes-Benz lastebiler og busser siden 1929 og har lang erfaring med produktene. I 2020 etablerte konsernet et eget selskap for å løfte satsingen på nyttekjøretøy ytterligere i organisasjonen.

- Med denne endringen tilrettelegger vi for et enda tettere samarbeid med kundene og et tydeligere ansvar for bilenes «livssyklus» fra ende til ende, sier Viuls som ser frem til samarbeidet og takker for tilliten.

Rammeavtalen har en varighet til 01.10.2024 med opsjon om forlenges på 2 år.

Powered by Labrador CMS