STOPPET: Føreren av denne lille hjullasteren kjørte ikke til siden og slapp frem køen av biler om hopet seg opp bak på veier i Innlandet. Det endte med anmeldelse.

Slapp ikke forbi trafikk - ble anmeldt

- Føreren hadde flere muligheter til å slippe forbi trafikken, skriver Statens vegvesen.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke stoppet Statens vegvesen i Innlandet en hjullasterfører som skapte ekstra lang kø bak seg.

- En hjullasterfører i Kongsvinger hindret trafikken i stor grad på E16 og riksvei 2, ved å kjøre i 20 km/t uten noen gang slippe forbi trafikk, det hadde vedkommende flere muligheter til. Vedkommende ble stoppet og informert at vedkommende blir anmeldt etter vegtrafikkloven §3 for å hindret trafikken i meget stor grad, skriver Vegvesenet en melding etter hendelsen.

I paragrafen står det at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade, og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.

TV2.no har skrevet om hendelsen. Nettstedet skriver at det ikke er faste satser for brudd på Vegtrafikklovens § 3, men at «utgangspunktet for et helt ordinært lovbrudd av denne sorten vil være et forelegg som kan ligge i området 4000-10.000 kroner - litt avhengig av grovheten, andre forhold og inntekt».

Powered by Labrador CMS