Volvo tilbyr raskere giring

Volvo Trucks øker girskifthastigheten med inntil 30 %.

Volvo Trucks’ intelligente og automatiske girkasse, I-Shift, er nå raskere enn noen gang.

Oppdateringen inkluderer en raskere aktivering av clutchen, noe som resulterer i kortere avbrudd i trekkraften. Den gjør også girskiftene mykere, for en mer harmonisk kjøreopplevelse.

- Raskere girskift gjør det mulig å optimalisere valg av gir mer effektivt. Og jo flere girskift veien og terrenget krever, jo mer vil sjåføren sette pris på forbedringene. Når man ved å bruke I-Shift kan oppnå inntil 30 prosent raskere girskift, vil sjåførene helt klart merke en positiv forskjell, sier Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission manager hos Volvo Trucks.

Forbedringene

De raske girskiftene oppnås gjennom flere nøkkelforbedringer:

For det første gir oppdaterte sensorer nå data med høyere nøyaktighet til kontrollenheten, som har fått ny programvare og en raskere mikroprosessor for å oppnå mye raskere kalkuleringstider.

For det andre gjør en ekstra skive i girkassebremsen at den reagerer raskere før et girskift, slik at det kan gjennomføres tidligere.

Til slutt har man redusert luftvolumet i forskjellige aktiveringssystemer, for eksempel skiftegaflene, clutchen og girkassebremsen, for å oppnå et enda raskere girskift.

Standard

Da I-Shift ble introdusert i 2001 var det den første automatiske girkassen utformet for tunge lastebiler. Den kan jobbe med hele drivlinjen, siden girkassen er skreddersydd til motoren og komponentene i kjøretøyet allerede fra utviklingsfasen, noe som bidrar til lavere drivstofforbruk og derigjennom redusert miljøpåvirkning.

Den øker sikkerheten og fører til andre viktige fordeler, som redusert støy, vibrasjoner og fysisk belastning for sjåføren.

- Med alle forbedringene og nye varianter over årene, har I-Shift hatt en enestående evne til å løse flere og flere oppgaver på effektive måter. Dette betyr ikke bare å levere høy ytelse og drivstoffeffektivitet, men også en uovertruffen kjørbarhet og komfort for sjåførene, kommenterer Pär Bergstrand.

I dag bygges alle tunge Volvo lastebiler med I-Shift som standard. Siden introduksjonen har mer enn én million lastebiler blitt solgt på verdensbasis med Volvos I-Shift-teknologi.

Powered by Labrador CMS