Portafill 6000XT i full drift på Rennesøy i Rogaland.
Portafill 6000XT i full drift på Rennesøy i Rogaland.

Nytt mobilt sikteverk levert

Mineralteknikk kjørte i gang et nytt kompakt sikteverk på Rennesøy Stein AS, nord for Stavanger i Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Irland er et senter for produsenter av mobile sikte- og knuseverk:

«I dag regnes det med at så mye som 80-90% av denne typen maskiner på verdensbasis produseres og eksporteres herfra.», skriver importør Mineralteknikk AS i en pressemelding.

En av disse nord-irske produsentene, er Portafill som eksporterer kompakte sikteverk produsert i egne lokaler i Tyrone i Nord-Irland. Selskapet er familiedrevet av familien Rafferty, i dag av andre generasjon.

6000 XT finsikteverk

Portafill har lansert et nytt finsikteverk, 6000 XT, som ifølge norsk importør Mineralteknikk egner seg spesielt godt for finere masser som morenemasser, sand og grus.

Verket leveres med en fire kubikkmeters matelomme med hydraulisk «grizzlyrist». Det kan også tilbys en del flere nyttige tilleggsvalg/opsjoner for skreddersøm av maskinen tilpasset den enkelte kundes behov.

Portafill sikteverk leveres med full hydrostatisk drift (diesel-hydraulisk). Selve siktekassen er designet i «heavy duty»-utførelse med to eller tre siktedekk (tre eller fire fraksjoner) med sikteareal på 1,2 x 4,9 meter. Dieselmotorene er av type Deutz TD2.9L4.

- Populære i Skandinavia

Konseptet til Portafill går ut på å utvikle maskiner for kompaktsegmentet innen beltegående sikteverk og knusere.

- Istedenfor å levere ti forskjellige grovverk og ti forskjellige finverk som de fleste konkurrenter, har Portafill begrenset dette til ett par modeller av hver sort, og holdt seg til disse gjennom ett par tiår allerede, sier daglig leder i Mineralteknikk, Arne Kenneth Øvstebø.

- Dette bidrar igjen til at fokuset er på kvalitet og ytelse og utvikling av de eksisterende maskinene. Maskinene er blitt svært populære i Skandinavia.

Mates av to knuseverk

Den første maskinen ble levert og igangkjørt hos natursteinprodusenten Rennesøy Stein AS i august 2017. Maskinen blir matet samtidig fra en Terex grovknuser og en Normine finknuser.

Dette gjør at den får ca. 180-200 t/t med 0-120 mm som sorteres i 0-8 mm, 8-16 mm, 16-32 mm og 32+ mm. Maskinen kan legges sammen og kjøres på tralle til andre jobber.