Ken Thomas 1979 F7.
Ken Thomas 1979 F7.

«Stålgutter» med rullende klassikere

Historisk Volvo-sus på 50-årsjubileum.

Publisert Sist oppdatert

En unik samling av over 80 godt bevarte klassiske Volvo-lastebiler ble presentert i sommer, ved Volvo Trucks' UK & Ireland-hovedkvarter i Warwick.

Anledningen var selskapets 50-årsjubileum.

De fleste av lastebilene som ble stilt ut eies av medlemmer av «Steel boys». Dette er en samling av transportører og entusiaster som holder «rullende klassikere» i hevd.

«Stålguttene» stoppet innom 50-årsfeiringen på vei til et annet arrangement: Classic and Vintage Commercial Show ved British Motor Museum i Gaydon, Warks.

Bandbil og filmstjerne

I tillegg til nye Volvo-lastebiler, ble nesten alle typer Volvo-lastebiler fra de siste 50 år presentert på den åpne dagen hos Volvo Trucks. Det ble vist flere versjoner av F86, inkludert den første som ble registrert på øygruppa, samt mange F10, F12, F16 fra 90-tallet.

Lastebilene har også spennende historer: På plassen var tre 1976 F88-er. Den første var tidligere eid av rockebandet Mod og brukt som turnétransport i og utenfor Europa. Den andre, som nå eies av G. Swain, var brukt i filmen «Da Vinci-koden». Der krasjer den inn i en Citroën DS. Den tredje har vært i transportflåten til Arrows racing team.

Historisk bidrag

Selv om de ønsker alle merker velkommen til sin «fold», er det ingen tvil om at «The Steel Boys» har sterke følelser og engasjement for det svenske merket.

Derfor var det naturlig for «gutta» å legge turen til Volvo Trucks' 50-årsjubileum i Warwick, og bidra til historisk sus på arrangmentet.