Styreleder Kåre Ytre-Eide i Trondheim Spektrum AS signerte kontrakten med distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør i Trondheim.
Styreleder Kåre Ytre-Eide i Trondheim Spektrum AS signerte kontrakten med distriktsleder Ståle Brovold i Veidekke Entreprenør i Trondheim.

Veidekke bygger Nye Nidarøhallen i Trondheim

Veidekke Entreprenør fikk tirsdag 6. juni i oppdrag av Trondheim Spektrum å bygge Trondheims nye idrettshall på Nidarø.

Publisert Sist oppdatert

Dette blir en flerbrukshall med plass til alt fra lokal breddeidrett til store mesterskap, messer og konserter. Kontraktssummen er 317 millioner kroner ekskl. mva.

- Vi er stolte og glade for den tilliten Trondheim Spektrum har vist oss. Det er stor stas for Veidekke å få lov til å oppføre et så viktig bygg for Trondheim og Trøndelag. Som de fleste er kjent med har det vært en lang prosess med mye usikkerhet fra vi vant anbudet i juli 2016, så nå ser vi fremover og gleder oss til å komme i gang, sier distriktsleder Ståle Brovold.

Veier og grøntarealer

Nye Nidarøhallen skal inneholde en ny topp moderne arrangementshall der hvor dagens hall A står, nytt kontorbygg for administrasjonen i Trondheim Spektrum, konferanse- og møtelokaler, VIP-arealer og ny flott inngang mot Nidareid bro.

Nye Nidarøhallen.
Nye Nidarøhallen.

Prosjektet innebærer også ett stort løft for utearealene i næromgivelsene og medfører en opprusting av gang- og sykkelveier, tilrettelegging for tilkomst av publikum og mer grøntarealer.

Bygget skal blant annet brukes til følgende formål:  

  • Breddeidrettshall med 4 baneflater
  • Konserter med plass til 12.000 tilhørere
  • Mesterskap som EM i håndball 2020
  • Messer som Nor-Fishing, Aqua Nord, Starmus, Classic Car-show etc

Startet høsten 2016

- Prosjektet er utviklet i samspill med Trondheim Spektrum og alle våre samarbeidspartnere. Prosjektgruppen har jobbet tett sammen med brukere og byggherre siden høsten 2016, og vi har sammen kommet frem til det som skal bli en flott hall som Trondheims befolkning og idrettslagene vil få stor glede og nytte av i tiden fremover, avslutter Brovold.

Byggearbeidene starter opp i september, og hallen skal stå klar i løpet av høsten 2019.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS