Sjåfør Anders Karlsson har fått mye ros etter å ha reddet en familie fra et brennende hus.
Sjåfør Anders Karlsson har fått mye ros etter å ha reddet en familie fra et brennende hus.

Lastebilsjåfør reddet familie i brennende hus

Mange yrkessjåfører er på jobb mens andre sover. Natt til tirsdag 23. mai så tømmerbil-sjåfør Anders Karlsson et hus som brant.

Publisert Sist oppdatert

Karlsson kommer kommer fra Sankt Sigrid sørøst for Nybro i Sverige. Han kjører tømmerbil for I Petterssons Åkeri Orrefors AB. Det har han gjort de 20 siste årene.

Natt til tirsdag 23. mai kom han kjørende på riksvei 31 mellom Nybro og Orrefors med nattens siste lass, da han så et hus som brant.

- Først tenkte jeg at det var noen helt spesielle lysslanger. Men så tenkte jeg at det så ut som flammer på fasaden, sier Anders til Trailer.se.

Han stoppet ved veikanten for å se etter om han hadde sett rett. Og det hadde han. Flkammer slikket oppover fasaden. Anders skjønte at det var noen i huset, og at de måtte ut.

Han banket kraftig på døren, men det tok tid før noen reagerte. Til slutt ble døren åpnet, og han kunne forklare situasjonen. Brannvesenet ble varslet og deretter forsøkte Anders å slokke ilden med et brannslukningapparat han fikk av familien i huset.

- Det var utrolig hvor effektivt pulverapparatet var. Flammene stoppet med en gang, sier han.

Når apparatet var tomt, gikk han over til å bruke vann. Han fikk hjelp av den yngste sønnen i familien som løp ned i kjelleren og satte på vannet.

Sjåfør Anders Karlsson har fått mye ros etter å ha reddet en familie fra et brennende hus.
Sjåfør Anders Karlsson har fått mye ros etter å ha reddet en familie fra et brennende hus.

- Det var en driftig liten gutt. Han skjønte raskt hva som måtte gjøres i situasjonen, sier Anders.

Når utrykningsenhetene kom, kunne de konstatere at brannen så og si var slukket.

Det er sannsynlig at Anders' innsats reddet både familiens liv og hjem. Han har fått mye oppmerksomhet i etterkant av hendelsen. Brannvesenet ga ham ros da de kom til stedet, og har også kommet med lovord i etterkant:

- Han gjorde en fantastisk jobb. Uten Anders, hadde det kunnet gå veldig galt, sier Per Persson, innsatsleder i brannvesenet i Nybro, til Trailer.se.

Familien Anders reddet kaller ham «vår reddende engel» på Facebook og har gitt helten blomster og sjokolade. Også sjåfør-kolleger har rost innsatsen. Selv er han beskjeden etter innsatsen.

- Det er klart det føles godt å kunne være til hjelp, men selv var jeg aldri i fare. Jeg håper alle hadde gjort det samme som meg i en slik situasjon, sier Anders til Trailer.se.

Når situasjonen var under kontroll, gikk han tilbake til lastebilen og kjørte videre med tømmerlasset. Selv helter på jobbe.

- Jeg brøt ikke engang kjøre- og hviletidsbestemmelsene, sier Anders ironisk og ler.

Les flere transportnyheter fra Sverige på Trailer.se

Powered by Labrador CMS