Petter Steen på fabrikkbesøk ved Caterpillar Visitor & Training Center (VTS) i Leicester, England.
Petter Steen på fabrikkbesøk ved Caterpillar Visitor & Training Center (VTS) i Leicester, England.

Lærling Petter på Caterpillar-besøk

Under årets NNBA 2016 (Nord Norsk Bygg- og Anleggsmesse) hadde Pon Equipment en lærlingkonkurranse, der vinneren vant fabrikkbesøk til Caterpillar Visitor & Training Center (VTS) i Leicester, England.

Publisert Sist oppdatert

Den heldige vinneren av turen var Petter Steen (19) som bor i Harstad. Petter tok fagprøven i august 2016, og fikk etter endt lærlingtid jobb hos Harstad Maskin der han til vanlig kjører en 15-tonns gravemaskin.

Prøvekjøring

Petter var på tur 24.-27. november sammen med 25 Pon-kunder. På Caterpillar VTS var det guidet tur inne på Caterpillar-fabrikken. Det var også produktopplæring og prøvekjøring av flere gravemaskiner, hjullastere, telehandlere og skidsteer.

- På fabrikken lager de Cat kompaktmaskiner, blant annet hjullaster 906-918M som er maskiner vi selger mye av i Norge. Dette er maskiner fra 5,7 til 10 tonn, Stian Zachariassen, produktsjef for alle kompaktmaskiner i Pon Equipment. Stian var også med som reiseleder på turen.

Kult med gravelaster

- Det var kompisen min som meldte meg på konkurransen, så jeg ble ganske overrasket da jeg vant, sier Petter Steen.

Han var fornøyd med fabrikkbesøket, og synes det var interessant å se hvilke nyheter som kommer fra Cat. Han synes også det var interessant å se på hvor mye forskjellig tilleggsutstyr man kan få til anleggsmaskinene, og da spesielt det utstyret som vi ikke ser så mye til i Norge.

- Den kuleste maskinen som ble vist frem var, Cat-traktorgraveren (gravelaster). Dette er fordi det er en maskin vi ikke har så mange av i Norge, sier han.

Likevel er det en hjulgraver som står øverst på ønskelisten hans.