Nye Wacker Neuson ET16 veier fra 1,4 til 1,6 tonn avhengig av oppsett.
Nye Wacker Neuson ET16 veier fra 1,4 til 1,6 tonn avhengig av oppsett.

Ny minigraver fra Wacker Neuson

Minigraveren ET16, som fra høsten 2016 erstatter fra høsten 2016 Wacker Neuson 1404.

Publisert Sist oppdatert

ET16 kan på grunn av sin nette størrelse komme til på trange steder, og er derfor spesielt egnet for bruk innendørs, i bysentrum eller ved hage- og landskapsforming og lignende steder der det er begrenset arbeidsplass.

Det teleskopiske chassiset, som kan kjøres ut fra 990 til 1300 millimeter i bredden, lar brukeren manøvrere gjennom trange passasjer og gir stabilitet til maskinen når chassiset er kjørt ut.

Med driftsvekt på 1,5 tonn er den nye minigraveren egnet for bruk på mykt underlag. På grunn av den lave transportvekten, som ligger mellom 1400 og 1600 kg, kan ET16 transporteres på en vanlig personbiltilhenger. Sideelementene på planeringsskjæret er fastkoblet på skjæret, noe som gjør monteringsarbeid eller bruk av ekstra verktøy unødvendig.

Den todelte frontruten kan skyves inn under taket inne i førerhytten. Det gir et behagelig arbeidsklima ved høye temperaturer.

Maskinen har en 3-sylindret dieselmotor på 13,2 kW (18 hk). En kjørehastighet på opp til 4 km/t, gjør det mulig å skifte relativt raskt mellom ulike arbeidsposisjoner. Gravedybden er på rundt 2240 millimeter og maksimal dumpehøyde er på rundt 2500 millimeter.

Direkte tilgang til motorrommet gir enkel og rask tilgang til alle relevante servicepunkter. Tilleggshydraulikk - som er standard - lar føreren koble til mange typer tilleggsutstyr.