Kilen Bolig med 79 leiligheter rett ved sjøen i Tønsberg er klart for bygging.
Kilen Bolig med 79 leiligheter rett ved sjøen i Tønsberg er klart for bygging.

Bygger 79 leiligheter i Tønsberg

Etter sju års utviklingsarbeid, har Profier ved Tolvkanten Boliger AS inngått avtale med Veidekke Entreprenør om byggingen av prosjektet Kilen Bolig.

Publisert Sist oppdatert

Totalt skal det bygges 79 leiligheter rett ved sjøen i Tønsberg. Kontrakten er en totalentreprise verdt 151 millioner kroner.

Tre til seks etasjer

Boligprosjektet ligger ved Presterødkilen med utsikt over Træla, få minutters gange fra Tønsberg sentrum.

Kilen Bolig vil bestå av tre bygg fra tre til seks etasjer som omkranser et solfylt felles tun. Leilighetene blir fra 2-roms på 35 kvadratmeter til 4-roms på 123 kvadratmeter, med vannbåren gulvvarme, integrerte hvitevarer, gasspeis, balkong og heis fra garasjekjeller.

Langsiktig prosjekt

Infrastrukturen rundt prosjektet har vært en del av Tønsbergpakka, noe som har hatt stor innvirkning på fremdriften i utviklingsfasen. Veidekke har samarbeidet med utbyggeren i sju år om utvikling av prosjektet med reguleringsplaner og bygging av infrastruktur underveis.

- Samarbeidet med utbygger, innleid byggeleder fra Prosjekt Team AS og øvrige involverte parter har vært meget godt hele veien. Vi er avhengige av byggherrer med gjennomførings­evne og noen ganger en nærmest usedvanlig utholdenhet. Vi gjør alltid det vi kan for å bidra til at våre kunder skal nå sine mål, og her har langsiktighet og evne til å løse store utfordringer knyttet til omkringliggende områder vært helt avgjørende for at vi nå endelig kan komme i gang med byggingen, sier distriktsleder Lars N. Hjertås i Veidekke Entreprenør AS i Telemark og Vestfold.

Grunnarbeidene er satt i gang, og boligene skal være klare til overlevering i løpet av våren 2018.