Pickup danser med hester

COLOMBIA (AT.no): Renault Alaskan danset med hester på lanseringen i Sør-Amerika. Alaskan er bygget over samme lest som vinneren av International Pickup Award 2016 Nissan NP300

Publisert Sist oppdatert

Renault samlet verdenspressen på en ranch utenfor Medellin i Colombia har for å vise sin nye pickup torsdag 30. juni.

Det var Renaults nyttekjøretøysjef Ashwani Gupta som sto for den offisielle avdukingen av den nye pickupen - med 1-tonns nyttelast - sammen med designsjef Laurens van den Acker.

Bilen er identisk med vinneren av International Pickup Award 2016 Nissan NP300 med unntak av grillen samt baklysene og innvendige detaljer. For det europeiske markedet vil pickupen bli produsert ved Nissans fabrikk i Barcelona.

Ashwani Gupta uttalte under avdukingen at med denne pickupen skal Renault erobre 1-tonns pickup markedet. Dette markedet sto i 2015 for 17% av alle nyttekjøretøy i verden, mens pickuper totalt sto for 38% av LCV(light commercial vehicle)-markedet.

Alaskan kommer med en 2,3-liter dieselmotor ytelser fra 160 til 190 hk.

Selv om bilen nå er vist og produseres ved Nissans fabrikk utenfor Barcelona, tar det noe tid før den kommer på markedet i Europa. Gupta hinter om at den kommer hit i løpet av 2017.