Arvid Vigre med sin Mercedes-Benz.
Arvid Vigre med sin Mercedes-Benz.

50 år i lastebil for Risa

Arvid Vigre blir snart 72 år og han har kjørt lastebil siden han var 18 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Det er overlevering av nye biler hos Risa - ni nye Volvo-lastebiler skal ha ny sjåfør. En av dem som har stått slik mange ganger er Arvid Vigre. Han har fått ny bil sju ganger før.

- Det er alltid kjekt med ny bil, sier den spreke 71-åringen.

- Den første lastebilen jeg kjørte var en Mercedes 1113 med kran. Den var uten servo og et «helsesled» å kjøre, med tunge girskift. Før i tiden måtte vi reparere bilen selv. Jeg har vært med på skiftning av både girkasse og cluch. Det har vært en utrolig utvikling på de 50 årene. Det var mye tyngre arbeid før, spesielt når jeg kjørte betongrør fra Motland. Da var det tunge løft.

 

Ni nye Volvo-er er levert til Risa nylig.
Ni nye Volvo-er er levert til Risa nylig.

Arbeidskameratene gir Vigre gode karakterer; mannen som alltid på en eller annen merkelig måte klarer å få inn flere turer enn de andre. Og sjåføren selv er svært godt fornøyd med sin tid bak de mange rattene:

- Det har vært gode år i Risa, og jeg har trivdes hver dag. Jeg har ingen direkte planer om å gi meg, men det er helt opp til meg selv når det skal skje. Med tre barn og sju barnebarn trenger en ikke noen hobby utenom litt trening da, sier mannen som heller vil jobbe enn å pensjoneres, sier han.