Adm. direktør Janko van der Baan hos Scania i Danmark overrekker nøkkelen til Lars Søndergårds vinnerbil,  en ny Scania R 580.
Adm. direktør Janko van der Baan hos Scania i Danmark overrekker nøkkelen til Lars Søndergårds vinnerbil, en ny Scania R 580.

Vinner-Scaniaen overlevert

Lars ble Europas beste unge sjåfør og vant en Scania til 800.000.

Publisert Sist oppdatert

Nå har danske Lars Søndergård fått sin velfortjente Scania R 580 V8 Evolution etter at han gikk til topps i Scanias førerkonkurranse Young European Truck Driver (YETD) i april.

Hovedpremien, en splitter ny Scania til en verdi på 800.000 kroner, ble nylig overrakt til Søndergård hos Scania i Vejle med hele familien tilstede.

EM som ble en fulltreffer

Scanias YETD er blitt en riktig fulltreffer, og i realiteten er førerkonkurransen blitt et Europamesterskap. Hele 23.000 førere i europeiske land deltok for å kvalifisere seg til finalen i Södertälje.

I finalen beseiret danske Lars Søndergård tyske Patrick Schildmann (nr.2) og Thomas Knüdsel, Sveits. Det er for øvrig andre gang Søndergård har deltatt i kvalifiseringen til YETD-konkurransen, men første gang han kom til Södertälje. I 2012 ble han nr. 2 i den nasjonale kvalifiseringen i Danmark.

Se video fra finaledramaet her.

Norsk 4. plass

Responsen fra tilhengerne på tribunen kom umiddelbart til Erling Rolstad.
Responsen fra tilhengerne på tribunen kom umiddelbart til Erling Rolstad.
Supportergjengen vekslet mellom NORWAY og Erling ved å snu plakatene. Foran informasjonssjef John Lauvstad hos Scania.
Supportergjengen vekslet mellom NORWAY og Erling ved å snu plakatene. Foran informasjonssjef John Lauvstad hos Scania.

Vinneren av den norske kvalifiseringen, 23-åringen Erling Rolstad fra Vinstra, gjorde sine saker godt i Södertälje selv om finaleplassen glapp. Det ble en hederlig delt 4. plass på den unge lastebilsjåføren Erling Rolstad i Scanias «Young European Truck Driver 2015» (YETD) etter at han kjempet seg frem til semifinalen.

 

AT.no har vært til stede ved tidligere finaler. Med hånden på hjertet, aldri har vi opplevd nivået høyere enn i årets konkurranse. Det var en skarpskodd gjeng som møtes, og tradisjonen tro gjorde også supporterne på tribunen en knallgod innsats for å heie sine favoritter frem. Erling Rolstads uniformerte supportere var i første rekke.