Sydvaranger får en ekstra måned

Kreditorene DnB og Innovasjon Norge gir Sydvaranger gruve en ekstra måned på å finne nye eiere til å drive gruva.

Publisert Sist oppdatert

Sydvaranger gikk konkurs i november og nesten 400 arbeidere mistet jobben. Selskapet har en enorm gjeld på 2,8 milliarder kroner, og bobestyrer Leif Petter Madsen har tidligere sagt til AT.no at det er svært usannsynlig at kreditorene får igjen pengene sine.

Det eneste håpet har vært å finne en ny eier som kan drive gruva videre. Gruva holdes i gang på minimumsdrift av rundt 20 personer, og bobestyrer hadde fått en frist ut året på å finne interessenter som kunne ta over.

Nå har de to største kreditorene DnB og Innovasjon Norge gitt selskapet en ekstra måned på å finne interesserte, melder NRK.

– Vi har kontakt med både utenlandsk interessent og norske interesser, uten at jeg kan gå noe mer i detaljer på det. Kontakten dreier seg om en overtakelse av virksomheten, sier Madsen.

Han understreker at selv om noen skulle bla opp penger for gruva, vil det neppe bli fullskala drift i gruva på en god stund ennå – fordi de internasjonale prisene på jernmalm er svært lave.

- Det blir i så fall bli ren begrenset drift, for å holde gruva varm til markedet kommer tilbake med et begrenset antall ansatte. Da må det være mulig å ta ut gråberg og noe malm for å ha noe inntektsgrunnlag, og det kan nok være mulig. Samtidig ligger det verdier i gamle malmhauger ved verket og ved sjøen. Det er mye som kan gjøres, men det fordrer jo at man investerer noe, har Madsen tidligere sagt til AT.no.

Til NRK anslår han at en eventuell videre drift i begynnelsen kun vil sysselsette rundt 50 personer.

Powered by Labrador CMS