Milepæl for NCC

Koblet sammen overbygningen på Dolmsundbrua i Hitra kommune koblet. Se video.

Publisert Sist oppdatert

- Dette er en milepæl. Vi har støpt koblingen på overbygningen i hovedspennet midt i Dolmsundet, og det må markeres. Dere har jobbet godt i sommer og i høst, sa prosjektleder Steinar Johansen til entreprenør NCC, og oppfordret folk til å forsyne seg av to store kaker som ble servert oppe på brua.

Etter tre timers arbeid med koblingsstøp var endelig brua hel onsdag kveld. 12,5 kubikk med betong gikk med da dekket på koblingsseksjonen ble støpt. Dagen før ble veggene og bunnen i den siste seksjonen på brukassen støpt.

- Nå ser vi bokstavelig talt enden. For arbeidsfolket betyr det enklere transport. De slipper nå å kjøre 6 km for å komme på andre enden av brua, og betongbiler og annet maskinelt utstyr kan kjøres direkte over brua, sier Johansen.

Etter planen skal trafikken settes i gang på brua i slutten av mai neste år. Opprinnelig var planen å ha trafikk over brua allerede i år, men forsinkelser i arbeidet gjorde at brua ikke ble ferdig som planlagt.

Les også: NCC ett år forsinket på bruStatens vegvesen hemmeligholder grunnen til at Dolmsundbrua ikke blir ferdig til sommeren 2015. Åpningen er "foreløpig" utsatt til sommeren 2016.

Dolmsundbrua er 462 meter lang og ligger på fylkesveg 714 i Sør-Trøndelag. Den nye vegtraseen vil korte inn kjørelengden på strekningen med seks kilometer. Seilingshøyden blir på 32 meter i 65 meter bredde.