Her stopper IKKE Norge

Til dere svenske yrkessjåfører som tror de norske stopper sammen med dere: Det gjør de ikke.

Publisert Sist oppdatert

Facebook-siden "Her stopper Norge" har over 8000 likere. På denne siden er det oppført forslag til veistrekninger i Norge der yrkessjåfører kan stoppe sammen klokken 12.00 til 12.15 og 00.00 til 00.15 hver døgn frem til jul. AT.no tok med videokamera til E6 Ulvensplitten, som er det oppførte stoppestedet der sjåførenes samlede kraft skal komme til syne i Norges hovedstad.

LES BAKGRUNNEN FOR DE SVENSKE STOPP-AKSJONENE

ikke å delta i stopp-aksjoner

Det stoppet INGEN mellom klokken 12.00 og 12.15 onsdag 10. desember på det angitte stedet. Noen få stopper enkeltvis rundt om i landet. Men disse stopperne viser med sine stopp mer om norsk transportbransjes manglende evne til å samarbeide mot en urettferdig konkurransesituasjon i Norge enn det motsatte. Det er ingen grunn for norske speditører å be sine sjåfører om , siden dette nesten ikke skjer i Norge.

- Vet jo ikke hvorfor vi skal stoppe

Hvorfor stopper (nesten) ikke norske sjåfører i protest mot konkurransevridning med fordel til utenlandske transportører, mens svenske sjåfører stopper? Stopp-aksjonen begynte i Sundsvall med en konkret sak der en makedonsk sjåfør var tiltalt. Men det er likt i både Norge og Sverige at utenlandske sjåfører og transportselskap slipper unna med flere ulovligheter enn de nasjonale, og det var jo dette som var hele bakgrunnen for at aksjonene kom på plass. Dette gjelder mye mer enn bare en makedonsk sjåfør.

Så hvorfor stoppes det ikke i protest i Norge? Stemningen kommer frem på sosiale medier, der følgende utsagn er hentet:
"Prata med en i dag, å han sa: Ingen vits å stoppe for ingen andre gjør det..."
"Jeg kan godt stoppe alle våre biler, og har snakket med mange andre transportører, men de vet jo ikke hvorfor vi skal stoppe... kan ikke stoppe bare fordi vi synes det er dumt med utenlandske eller fordi vi mener det samme som Sverige."
"Er nok mange som savner grunnen til at vi aksjonerer. Kan jo ikke være på grunn av denne makedonieren i Sverige, som hadde gyldig førerkort likevel?"

150 kjørte forbi

Uten et klart mål er det få som stopper i Norge. Derfor stoppet ingen ved Ulvensplitten onsdag 10. desember klokken 12 av de ca. 150 norskregistrerte lastebiler/vogntogene som passerte.