Veidekke kjøper milliardbedrift

Veidekke styrker sin markedsposisjon og konkurransekraft i Sverige ved å kjøpe den Stockholmsbaserte entreprenøren Arcona AB med 180 ansatte og 1 milliard svenske kroner i omsetning.

Publisert Sist oppdatert

I kjøpet inngår også majoritets­eierandeler i selskapene Exengo Installationskonsult og BSK Arkitekter.

Veidekke og Arcona har inngått en intensjonsavtale som innebærer at Veidekke overtar alle aksjene i Arcona innen årsskiftet. Kjøpesummen er avtalt til ca. 150 mill. norske kroner. For Veidekkes del markerer kjøpet et skritt på veien i forhold til målet om å vokse i Sverige, og da spesielt i Stockholmsregionen.

Veidekke kjøper kompetanse

- Vi er veldig glade for å få Arcona med på laget. De to selskapenes kundeporte­følje utfyller hverandre, og gjennom oppkjøpet øker vi vårt markedspotensial og styrker våre muligheter i konkurransen om større prosjekter, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke.

Arcona har sin hovedvirksomhet innen næringsbygg og boligutvikling (Arcona Consept). De benytter «lean construction» i sitt arbeid, noe som kompletterer Veidekkes satsing på involverende prosesser.

- Med dette oppkjøpet får vi også tilgang til spisskompetanse innen arkitekttjenester og tekniske installasjoner gjennom BSK Arkitekter og Exengo Installationskonsult, noe som styrker konsernets samlede utviklingspotensial, sier Giske.

Arcona, BSK Arkitekter og Exengo Installationskonsult kommer til å fortsette å operere som selvstendige enheter under nåværende varemerker, men organisatorisk blir de datterselskaper av Veidekke Entreprenad.