Slutt på veihøvler og gravelastere fra Volvo

Volvos produkter er for dyre og avanserte. Nå blir de erstattet av enklere kinesiske varianter. 

Publisert Sist oppdatert

Volvo Construction Equipment stopper produksjon av veihøvler og gravelastere i egen regi, og flytter dette over til kinesiske SDLG, opplyser Volvo CE i en pressemelding.

Volvo eier SDLG som er et av de store kinesiske merkene. I dag produserer Volvo veihøvler i Shippensburg i USA og i Pederneiras i Brasil. Gravelasterne produseres i Pederneiras og i Wroclaw i Polen. Avgjørelsen om å stoppe produksjonen av gravelastere i Volvo-regi, betyr kroken på døra for fabrikken i Polen. 1000 arbeidsplasser går også tapt i USA, Brasil og Polen som en følge av beslutningen.

Beslutningen er tatt for å øke inntjeningen i Volvo Construction Equipment. Veihøvler og gravelastere representerer et lite marked for Volvo. Samtidig er det veihøvler og gravelastere fra Volvo høyteknologiske og kostbare produkter, men salgsvolumet er ikke høyt nok til at det lønner seg å satse videre på disse.

Kina Wileke i Volvo AB sier det ikke er satt et endelig tidspunkt for når produksjonen stopper, men at prosessen er i gang. Hun sier også at Volvo-kundene i Norge, Sverige og den øvrige verden får et helt annet produkt i fremtiden når SDLG skal levere maskinene.

- SDLGs baseprodukter er enklere og langt mindre avansert. Nå er det slik at Volvo fremdeles besitter Volvo-teknologien og eier SDLG, så hvordan SDLG-maskinene endelig blir får vi ser etter hvert i denne prosessen. Vi er akkurat i gang med prosessen, sier hun tuk AT.no.

Det er forventet at endringen vil redusere kostnadene i Volvo CE med 3,5 milliarder kroner, og er et ledd Volvo CEs mål å redusere kostnadene med 10 milliarder kroner i 2016 sammenlignet med 2012-kostnadene.