VIL STYRE EGET: Daglig leder Kristian Skjetne i Skjetne Maskin AS sier selskapet vil satse på egne produkter, og ikke ønsker å være underleverandør for andre.
VIL STYRE EGET: Daglig leder Kristian Skjetne i Skjetne Maskin AS sier selskapet vil satse på egne produkter, og ikke ønsker å være underleverandør for andre.

Skjetne og Beck avslutter samarbeid

Skjetne Maskin AS og Beck Maskin AS avslutter ti års samarbeid.

Publisert Sist oppdatert

Skjetne Maskin har siden 2004 solgt produktene til Beck Maskin. Skjetne Maskin med hovedbase i Trondheim har solgt Airman minigravere, Atlas hjullastere opp til ni tonn og Gehl/Mustang hjullastere og kompaktlastere for Beck Maskin.

Vil ikke være underleverandør

- Vi har vokst og blitt større. Vi ønsker ikke lenger å være underleverandør, men importere av egne produkter. Vi ønsker å styre vårt eget, sier daglig leder Kristian Skjetne i Skjetne Maskin AS.

Styreformann i Beck Maskin, Owe Beck, bekrefter at samarbeidet avsluttes.

Bredt maskinprogram

Skjetne Maskin har agenturene for de italienske merkene Palazzani (hjullastere) og Faresin (teleskoptrucker) på programmet. I tillegg er Skjetne Maskin norsk importør av kinesiske XCMG som kan levere det meste av anleggsmaskiner. Selskapets hovedfokus de siste årene har vært salg av produkter fra tyske Thyssenkrupp som er sikringsutstyr for grøfter og byggegroper, demoleringsutstyr fra italienske Mantovanibenne, hydrauliske hammere fra italienske Promove, asfalt og betongfreser fra tyske Erkat, støvdempende utstyr fra MB Dustcontrol (Nederland) og diverse utstyr, for eksempel vibroplater og klyper.

- Vi skaffer det meste for gravemaskiner og hjullastere, sier Skjetne avslutningsvis.