Ruukki med nytt beskyttelsesstål

Ramor 450 er Ruukkis nyeste beskyttelsesstål for produksjon av armerte kjøretøy. Stålet kan brukes som en rammekonstruksjon eller på gulvet i kjøretøyet som et eget vern mot miner der det beskytter mot eksplosjoner eller sjokkbølger og splinter.

Publisert Sist oppdatert

Ramor 450 gjør det mulig å produsere nye typer standard gulvkonstruksjoner for armerte kjøretøy, ifølge Ruukki. En lettere, optimalisert rammekonstruksjon skal også kunne forbedre kjøretøyets funksjoner for håndtering og muliggjør høyere nyttelast:

- På grunn av sin gode kaldformbarhet, gir Ramor 450 flere alternativer for design av gulvkonstruksjoner. Det er behov for mindre sveising, forklarer Jani Kastell, Director, Ramor hos Ruukki Metals.

Bøyeradius fire ganger tykkelsen

Ruukki garanterer hardheten til alt beskyttelsesstålet de produserer. Ramor 450 kommer med en garanti for mekaniske verdier, som flytegrense og bruddfasthet, forlengelse og slagseighet. Ramor 450 har en garanti for bøyeradius som er fire ganger tykkelsen.

Kunder som tidligere har brukt Ramor 400 trenger ikke foreta noen endringer i produksjonen før de bruker Ramor 450. Stålets jevne kvalitet fra en produksjonsserie til den neste er en del av produktsikkerheten, skriver Ruukki i en pressemelding.

Både sivilt og militært

Bruksområdene for Ramor 450 er både militære og sivile kjøretøy, som personellkjøretøy, lastebiler til minesveiping og sikkerhetsbiler der det er nødvendig med beskyttelse mot risikoen for landminer og andre eksplosiver.

Produsenten hevder Ramor stål er det eneste beskyttelsesstålet på markedet som er laget med direkte kjøleteknologi, og det kan bli opp til seks ganger hardere enn vanlig konstruksjonsstål. I tillegg skal direkte avkjølt stål ha ypperlig overflatekvalitet og planhet. Direkte avkjøling er raskere og mer energieffektivt enn tradisjonell herding.

Patentert metode

Direkte avkjøling er en stålherdingsteknologi utviklet av Ruukki og som er patentert. Ruukki har brukt den direkte avkjølingsmetoden i produksjonen av Ramor beskyttelsesstål siden 2006.

I tillegg til den nye Ramor 450, produserer Ruukki kvalitetene Ramor 400, Ramor 500 og Ramor 550. Ramor 400 gir beskyttelse mot høyt trykk som skyldes eksplosjoner og støt. Ramor 550 og 500 gir beskyttelse mot kinetiske energiprosjektiler. Ramor beskyttelsesstål er tilgjengelig som bånd- og plateprodukter.