Norges-lansering for Volvo

FAGERSTRAND (AT.no) Volvo Maskin AS startet året med en Norges-lansering av ny hjullasterserie.

Publisert Sist oppdatert

Det er hjullasterne i 6-tonnsklassen som nå er komplett og lansert på det norske markedet. Maskinene L30GS, L35GS og L35GT ble vist for kunder på Volvo-dagene i Eskilstuna sist høst, og nå her trioen også samlet i Norge. GS-betegnelsen viser til G-serien og S for «speed» (30 km/t). GT-maskinen er utstyrt med et TP-link lasteaggregat mot Z-bar på GS-maskinene.

Teknisk data på maskinene er 5,5-5,7 tonn på L30-maskinen og 6,3-6,4 tonn for L35-hjullasterne. Til tross for at L30 og L35 kan variere nesten ett tonn i maskinvekt, er begge variantene utstyrt med samme motor (vannkjølt Kubota) med samme effektuttak (55,4 kW/75 hk). Ved å holde effektuttaket under 56 kW er det kun krav om StegIIIB-motorteknologi. Forrige serie med luftkjølte Deutz-motorer hadde større effektuttak, men om man skulle opprettholdt dette ville man også vært nødt til å tilfredsstille StegIV-kravene. Med kun StegIIIB slipper man tilførsel av AdBlue på hjullasterne.

Det er imidlertid viktig å merke seg av dreiemomentet på maskinene er økt fra 240 Nm på B-serien til 265 Nm på den nye G-serien. Også hytta og interiøret er nytt på G-serien, og varmeapparatet er langt bedre blir det rapportert. Støynivået er også redusert, blant annet på grunn av at de nye maskinene har vannkjølte motorer.

De nye Volvo-maskinene erstatter B-serien som ble lansert i 2003, og det er ingen tvil om at Volvo Maskin AS har ventet på nye maskiner i denne klassen. Produktsjef Jarle Bjørløw sier totalmarkedet for 6-tonns hjullastere i Norge er rundt 200 enheter i året. Volvo Maskin har de senere årene solgt ca. 30 6-tonns hjullastere i året, men håper dette tallet skal øke med den nye modellserien.

Volvo Maskin AS inviterte norsk presse til Samuel Miniprosjekt A/S på Fagerstrand der lanseringen skjedde. Daglig leder Erik Samuelsen har investert i en L35GS-maskin.