Nik´en inn i Tamnes.
Nik´en inn i Tamnes.

Nik`en inn i trio

Niklaus (Nik`en) Haugrønning har gått sammen med lastebilveteranene Tore Velten og John Tamnes om kjøp av Tamnes Transport.

Publisert Sist oppdatert

Det bekreftet NLF-veteranene Haugrønning og Velten overfor AT.no på lastebeileiernes landsmøte nylig.

Oppkjøpet av den tradisjonsrike bedriften vurderes som oppsiktsvekkende i en bransje hvor mange norske lastebilbedrifter sliter.

Dreven

Det er imidlertid en dreven trio med flerårig engasjement i NLF som sikrer aksjemajoriteten i Røros-selskapet. Tore Velten er forbundsnestleder, Niklaus Haugrønning, regionleder i Trøndelag og John Tamnes, mangeårig styremedlem i Trøndelag.

Tore Velten blir daglig leder i Tamnes Transport med 65 ansatte, 54 biler og en årlig omsetning på ca. 75 millioner kroner.

Transportselskapet med hovedkontor på Røros har også avdelingskontorer på Tynset og Elverum.

Ledertrioen er hovedaksjonærer i selskapet Østerdal Invest AS som er under stiftelse. De øvrige aksjonærene er Rune Tamnes, Magne Johnny Narjord og Arne Olav Velten.

Tamnes Transport var eid av Gauldal Østerdal Buss AS, og var en sammenslåing av Tamnes Transport, Østerdal Billag (gods) og Tore Velten Transport.

Styrke

Både Haugrønning og Velten understreker overfor AT.no at de har stor tro på norsk transport, og som har både styrke og kvalitet til å kjempe mot utenlandske aktører.

Niklaus Haugrønning har overlatt ansvaret til Kristian Williamsen (t.v.).
Niklaus Haugrønning har overlatt ansvaret til Kristian Williamsen (t.v.).

Tamnes Transport tilbyr transport av stykkgods, partilast, flis, søppel og materialer. Selskapet trekker traller i hele Norge og leverer partilast i Norden, Tyskland og Nederland.

Arvtageren på plass

Niklaus Haugrønning overlot nylig den daglige ledelsen i transport- og logistikkselskapet Nik. Haugrønning AS til Kristian Williamsen (37). Nik´en, som fyller 67 år 11. august, sier at dette er rette mann til å videreføre både idéer og kultur i selskapet. Selv har Haugrønning over 40 år i bransjen.

- Helt klart nytt og spennende. Og det kan nok for mange virke som et stort sprang å hoppe fra retailbransjen innen bil og elektronikk til å lede en bedrift med en så allsidig virksomhet. Men jeg er i trygg forvissning om at jeg overtar et veldrevet selskap med gode forutsetninger for å takle fremtidige utfordringer, sier Kristian Williamsen.

Den tidligere daglige lederen og salgssjefen for handel i NTE Expert og varehussjef i Expert Bonus har fått sin utdannelse gjennom tidligere arbeidsgivere som Expert og Jysk, i tillegg har han studert sosiologi, salg og markedsføring ved Høyskolen i Trondheim. For to år siden ble han kåret som en av de ni største ledertalentene i Midt-Norge under 35 år.

Foruten å være ny daglig leder i Nik. Haugrønning AS er han styreleder i Williamsen Holding AS og Nidelven Motor AS, samt styremedlem i Midt-norsk Fyrverkeri AS og Ulf Mediaas AS.

Williamsen overtar styringen i et selskap med over 90 mill. kroner i omsetning og 65 ansatte.

Allsidig bedrift

Foruten planlagt utbygging av storbilverkstedet består virksomheten av verksted for lastebil og personbil, produksjon av utstyr til båter, transport og anleggsmaskiner. Firmaet kjører også rutebuss i Trondheim. Nik. Haugrønning AS bidrar også til stor eksport fra basen på Byneset i Trondheim til flere kontinenter. Petters Marine Hydraulics (PMH), en avdeling selskapet kjøpte i 2003, er autorisert Parker distributør for hydraulikkprodukter i Sør-Trøndelag.