Selger i Hesselberg Maskin AS, Roger Wang, til venstre og eier av ny hybridgraver, Bernt Ola Berntsen, til høyre.
Selger i Hesselberg Maskin AS, Roger Wang, til venstre og eier av ny hybridgraver, Bernt Ola Berntsen, til høyre.

Første Komatsu hybridgraver i Hedmark

Bernt Ola Berntsen fra Heradsbygd i Hedmark er førstemann ut med kjøp av denne type gravemaskin i Hedmark.

Publisert Sist oppdatert

- Valget falt på Komatsu hybridgraver på grunn av at den sparer mye diesel, lavt utslipp, moderne teknologi, driftssikkerhet, gode garantier og at jeg ville prøve andre merker enn det jeg hadde fra før. Blant garantiene er det 5 år eller 10 000 timer på alle hybrid-komponentene, og servicen er gratis helt til 2000 timer eller 3 år, dette er noe jeg også ser som meget positivt. Komforten er helt topp, og jeg har vel kjøpt det meste av utstyr en moderne gravemaskin skal ha, sier Berntsen.

Maskinen, en Komatsu HB215 LC ble levert på Ottestad ved Hamar, der den skal være med på opparbeidelse av ny gravplass på kirkegården. Neste jobb ligger allerede klar. Det er oppdrag for Veidekke på riksvei 24.

- Vi ser at hybrid-teknologien representerer fremtiden, sier Roger Wang som er salgsrepresentant for Hesselberg Maskin.

Komatsu har til nå solgt 24 stk. i Norge og snart 3000 i hele verden av denne typen som veier 23 tonn. Og det er en dårlig bevart hemmelighet at det går en større hybridmodell på prøve i Australia som etter hvert vil komme ut for salg i Europa også.

- Dette ser vi frem til. Etterspørselen er stadig større etter hybridgravere ettersom entreprenørene ser at det fungerer, også på kalde vinterdager, sier Wang.