De nye snøryddingsmaskinene fra Øveraasen har fått et fremtidsrettet design.
De nye snøryddingsmaskinene fra Øveraasen har fått et fremtidsrettet design.

Futuristisk fra Øveraasen

Øveraasen avduket sin nye serie snøryddingsmaskiner denne uken. De er designet av Koenigsegg-produsent Bård Eker.

Publisert Sist oppdatert

Øveraasen på Gjøvik har lenge vært blant verdens ledende produsenter av snøryddingsmaskiner for flyplasser. Nå har selskapet tatt et langt skritt i utviklingen av sin nye serie Performance Line.

Maskinene har blant annet nye Steg IV-motorer, og et futuristisk design som vakte oppsikt under Inter Airport Exhibition i München denne uken.

- Vi er kjempefornøyde med responsen. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kunder og potensielle kunder, sier Mille Øveraasen på telefon fra München.

Klare for levering neste år

Produktene har vært under utvikling i ett drøyt år, og vil fortsatt gjennomgå mye testing før levering. De første maskinene kan trolig leveres i august neste år.

Den nye serien består av fire maskiner, sopemaskinene RS 200, RS 400 og RSC 250 og snøblåseren TV 1000. Alle maskinene er utviklinger av tidligere produkter.

- Vi har beholdt det som har vært veldig bra, og modifisert resten. Vi har blant annet modifisert vifta, og det har kommet ny hydraulikk og elektronikk, sier Mille Øveraasen.

Fra metall til plast

Det var i fjor hun kom i kontakt med Eker Design, som har stått for designarbeidet med de nye maskinene. Bak Eker Design står Bård Eker, mest kjent for utviklingen av sportsbilen Koenigsegg.

- Det er viktig av flere grunner. Oppdraget er for en norsk bedrift, som skal produsere dette i Norge. Vi har sett etter de smarte løsningene, og dette er høykvalitetsprodukter. Blant annet har vi byttet ut vedlikeholdskrevende stål med armert herdeplast. Dette er nærmest vedlikeholdsfritt og lettere enn stål, forteller Bård Eker til E24.

Les mer om maskinene i neste nummer av Anlegg&Transport.