Arkivbilde av veidirektør Terje Moe Gustavsen.
Arkivbilde av veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Frir til utlandet igjen

Statens vegvesen og Jernbaneverket reiser til Tyskland for å informere utenlandske entreprenører om mulighetene som finnes i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Via det tyske handelskammeret har Statens vegvesen (SVV) og Jernbaneverket (JBV) sendt ut en invitasjon om «leverandørtreff for vei- og jernbaneutbygging i Norge».

Arrangementet er bestemt til 24. oktober og vil finne sted i lokalene til IHK Akademie i München. Toppledelsen fra SVV og JBV vil være på plass.

Regjeringen vifter med 75 milliarder euro

I invitasjonsteksten står det følgende: «Den norske regjering har ambisiøse planer for utbygging av transportnettene i landet, og skal i løpet av de neste ti årene investere drøyt 75 milliarder euro i bedre infrastruktur. De statlige myndigheter, og oppdragsgivere, er interessert i å stimulere interessen for det norske marked hos utenlandske leverandører».

Terje Moe Gustavsen, vegdirektør og leder av arbeidet med Nasjonal Transportplan, og stedfortredende direktør i Jernbaneverket, Gunnar Løvås, understreker dette med sin personlige deltagelse. De vil i sine åpningstaler redegjøre for hovedpunktene i Nasjonal Transportplan de kommende ti årene.

Individuelle møter

På leverandørtreffet vil representanter for SVV og JBV informere konkret om forestående prosjekter og forretningsmuligheter for tilbydere. I tillegg vil en ekspert gå gjennom de viktigste lovmessige rammebetingelsene, samt vise til byråkratiske fallgruver som det er viktig å unngå ved engasjement i Norge.

Det skrives videre i invitasjonen at det vil være mulig å avtale individuelle møter med representanter for statlige oppdragsgivere.

Også tidligere har norske myndigheter reist til utlandet for å friste entreprenører til å regne på oppdrag i Norge.