Fellesprosjektet visste ikke om milliardgjeld

Da Alpine Bau skrev kontrakt med Felleprosjektet E6-Dovrebanen våren 2012 hadde selskapet en gjeld på over 16 milliarder kroner. Det hadde ikke ledelsen i Fellesprosjektet fått med seg.

Publisert Sist oppdatert

I halvårsrapporten Alpine Bau la frem 30. juni står det å lese en gjeld på et beløp tilsvarende 16,9 milliarder kroner.

- Gjeldssituasjonen som framkom i halvårsrapporten etter signering av  kontrakt var ny for oss, skriver assisterende prosjektleder Anne Braaten og prosjektleder Taale Stensbye i Fellesprosjektet i en e-post til Romerikes Blad.

Lederne skriver til avisa at de ikke hadde tilgang til Alpine Baus gjeldssituasjon da de skrev kontrakt:

- Slike opplysninger holdes godt tilbake for kunder og oppdragsgivere. På kontraktstidspunktet hadde Statens vegvesen og Jernbaneverket ikke noe  grunnlag for å tro at Alpine Bau hadde økonomiske problemer i den  størrelsesorden som burde gjort oss bekymret.

Taper halv milliard

hastejobber som Veidekke og Hæhre Entreprenør har utført Hæhre Entreprenør har laveste tilbud

Hundrevis av millioner kroner er brukt på Alpine Baus parsell, FP1; Blant annet utbetalinger til Alpine Bau og i sommer. på arbeidet som gjenstår etter Alpine Bau med en sum på 1,29 milliarder kroner. Det er nesten akkurat samme sum som kontrakten mellom Fellesprosjektet og Alpine (1,3 milliarder kroner). Konkursen skal ha gitt Fellesprosjektet en kostnadssprekk på 500 mill. kroner i forhold til den opprinnelige avtalen.