Ett av tre vogntog fikk kjøreforbud

Storkontroll på Magnormoen ga nedslående resultater.

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag og onsdag har Statens vegvesen hatt storkontroll av tyngre kjøretøy på Magnormoen rett ved svenskegrensa i Hedmark.

Fram til onsdag klokka 15.30 var 81 sjåfører stanset. Statens vegvesen avdekket feil og mangler hos 35, og ved 27 av tilfellene var manglene så alvorlige at sjåførene fikk kjøreforbud på stedet.

10 med dekk/kjetting-feil

Det betyr at ett av tre vogntog som ble stanset, ikke fikk kjøre videre.

- 10 sjåfører fikk kjøreforbud på grunn av manglende dekk- og kjettingutrusting. Fire på grunn av manglende vinterdekk, mens seks ble nektet videre kjøring fordi de hadde dekk med under lovlig mønsterdybde, sier utekontroll-leder Geir Thomas Finstad til Østlendingen

- Akkurat på dette punktet var det ganske jevnt fordelt mellom norske og utenlandske. Selv om vi gjennomfører kontrollen ved svenskegrensa, stanser vi også norske sjåfører på veg inn i Norge for kontroll, sier Finstad.

17 sjåfører fikk kjøreforbud av andre årsaker enn dekk og kjetting, og her var utlendingene overrepresentert.

Falskt førerkort

Åtte av disse fikk kjøreforbud på grunn av manglende dokumenter, blant annet ble en tatt med falskt førerkort og en med et ugyldig førerkort.

To fikk kjøreforbud på grunn av overlast, to for manglende sikring, fire for manglende sikt og én for brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.