De bærende konstruksjonene er nå på plass for den nye fabrikken Schmitz Cargobull bygger i Altenberge i Tyskland.
De bærende konstruksjonene er nå på plass for den nye fabrikken Schmitz Cargobull bygger i Altenberge i Tyskland.

En ny generasjon semitrailere

Schmitz Cargobull er godt i gang med byggingen av en ny fabrikk i Altenberge i Tyskland. Den skal produsere komponenter til en ny generasjon semitrailere som får premiere på nyttekjøretøyutstillingen IAA i Hannover til høsten.

Publisert Sist oppdatert

Den nye fabrikken kommer i produksjon i juli på en grunnflate på rundt 12.000 kvadratmeter. Allerede for ti år siden startet Schmitz Cargobull en prosess for å erstatte mesteparten av sveisingen med boltede konstruksjoner. Dette gjorde det enklere å varmgalvanisere komponentene. I den nye fabrikken vil man gå enda lengre ved å skifte ut sveiste rammeprofiler med valsede. Dette resulterer også i en ny rammedesign som gir økt styrke med samme vekt som før. Produksjons-nøyaktigheten blir også større. Ytterligere en fordel er at rammene tar mye mindre plass når de sendes med lastebiler til galvanisering. Schmitz Cargobull er så sikker på at alle komponenter er så godt beskyttet at selskapet gir ti års garanti mot rust.

Den nye rammekonstruksjonen innebærer også at det bare vil bli produsert en basisramme som skal benyttes til alle semitrailervarianter, men hvor det likevel er mulig med kundetilpasset utstyr.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ: