Dette koster Nissans elektriske varebil

Elektriske Nissan e-NV200 kommer for salg i Norge som varebil og som femseter i september 2014.

Publisert Sist oppdatert

Prisene for e-NV200 varebil starter på 209.900 kroner, og prisene for e-NV200 Evalia (5-seters personbil) starter på 242.500 kroner. I tillegg kommer «leveringskostnader». Nissan e-NV200 det samme helelektriske drivverket som Nissan Leaf.

Kjørelengden er inntil 170 km (testet etter NEDC standard) og toppfarten er 120 km/t.

Hurtigladere på Kiwi-butikker

Batteriet kan lades ved å bruke 10 eller 16 Ampere. Velges modellen med 6,6 kW lader, kan man benytte 32 Ampere og redusere ladetiden til 4 timer. Med Chademo DC 50 kW hurtiglader kan man lade batteriet fra 0-80 % på 30 minutter. I Norge finnes det rundt 80 hurtigladere og Nissan forventer større utbygging i år.

Nissan har inngått et samarbeid med matvarekjeden Kiwi om utbygging av minimum 50 hurtigladere på Kiwi-butikker over hele Norge. I Europa er det etablert mer enn 1000 offentlige Chademo hurtigladere så langt.

Produksjon i Spania

Selv om e-NV200 er basert på eksisterende NV200, har den likevel gjennomgått visse forandringer. Drivverket er endret på flere viktige områder for å passe inn i den nye modellen, mens det også er gjort endringer på karosseriet for å sørge for best mulig lastekapasitet. Varebilvarianten har et lastevolum på 4,2 m 3 og kan frakte to europaller. Den har skyvedører på begge sider samt åpning bak som skal gjøre inn- og utlasting enklest mulig. En omfattende testperiode er gjennomført i samarbeid med flere firmaer; som Fedex, Coca-Cola, DHL og Ikea.

Tilbakemeldingen fra førere og flåteansvarlige er brukt til å markedstilpasse og finjustere e-NV200 før start av serieproduksjon på Nissans bilfabrikk i Barcelona, Spania.

«Bilen er i stor grad rettet mot bedrifter, men vil også appellere til private og større familier», skriver Nissan i en pressemelding.