Cat 914K ble vist for første gang under Conexpo-messen i Las Vegas.
Cat 914K ble vist for første gang under Conexpo-messen i Las Vegas.

Cat oppgraderer arbeidshest

  LAS VEGAS (AT.no): Siden 1996 har Cat 914G jobbet og slitt på arbeidsplasser verden over. Nå kommer en solid oppgradering av maskinen.

Publisert Sist oppdatert

Blant de fem hjullasterne som Cat presenterer under Conexpo i Las Vegas, er modellen 914K. Den vil avløse 914G, som har levd siden 1996 i markedet, og vil bli spesielt interessant for norske brukere. Sammen med 910K, som er bygget på samme plattform, kommer den med Z-bar lasteaggregat, og i tillegg vil maskinene også bli levert i IT-versjoner med parallell-løft.

Arbeidshest

Dette er oppgraderinger av modeller som har et solid grep om markedet, og er solgt i store antall. De betegnes som arbeidshester i seks til ni-tonnsklassen.

Egenvekt på 910K er på seks til syv tonn, mens 914K er på åtte til ni tonn, fullt utstyrt.

Motormessig møter de EUs Steg IIIB-utslippskrav (Tier 4 Interim i USA). Motorene er på 79 kW (97 hk). Maskinene har hydrostatisk transmisjon, og transporthastighet på opp til 43 km/h ved standard utrustning. Under har maskinene en pendlende bakakslinger med 11 graders utslag på begge sider. 

Bedre sikt

I hytta er det gjort store forandringer, blant annet med forbedret utsikt for føreren ved at føreren kan se både høyre og venstre kant på maskinen.

I ECO-innstilling vil hastigheten tvangssenkes, og man vil oppnå store besparelser i drivstofforbruket. 

Disse maskinene vil bli produsert ved selskapets fabrikk i Leicester i Storbritannia.