Svend Åge Lauvrak skal blant annet selge maskiner fra Bergmann og Rubble Master.
Svend Åge Lauvrak skal blant annet selge maskiner fra Bergmann og Rubble Master.

Starter Anleggsgruppen Sør AS

Svend Åge Lauvrak starter Anleggsgruppen Sør AS som skal forhandle blant annet maskiner fra Bobcat, Weidemann, Bergmann, Ammann og Rubble Master sikteverk.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha jobbet i anleggsbransjen siden starten på 2000-tallet, tok Lauvrak salgsutdanning. Etter det har han vært ansatt som salgsleder i Agder for Hymax.

- Her fikk jeg muligheten for å bygge opp Hymax' produkter ytterligere i Agder. Noe som viste seg å gå veldig bra. Innen to år hadde vi en meget solid posisjon, som bare ble enda bedre de neste tre årene, sier Lauvrak. 

Etter suksessen, fikk han lyst til å starte for seg selv.

- Jeg sa opp i Hymax og starter opp et selskap som heter Anleggsgruppen Sør AS. I navnet lyser vår hovedleverandør gjennom: Det stemmer at vår hovedleverandør nettopp er Anleggsgruppen AS i Lier. Jeg kjenner godt til tre av gutta der. Vi har jobbet sammen før, og jeg ser frem til å skape noe nytt sammen med dem, sier Lauvrak.

Anleggsgruppen-forhandler

Anleggsgruppen Sør AS skal fungere som forhandler i Agder for de fleste agenturer som Anleggsgruppen AS fører: Bobcat, Weidemann, Bergmann, Ammann og Rubble Master sikteverk.

- I tillegg skal vi supplere smått med andre «ikke konkurrerende» merker i dette selskapet. Vi har blant annet tatt på oss salg av Hinowa beltedupere i Agder, som Vinge Maskin importerer til Norge. Etter å ha solgt mange Kubota-dumpere i Agder, så kjenner jeg godt til merket Hinowa. Maskinene produseres side om side i Italia. Og vi vil tilby disse til kundene i Agder som et likt alternativ, sier Lauvrak.

Han håper anleggbransjen i Agder vil sette pris på det nye selskapets tilstedeværelse og lover at produktene og servicen skal være «fra øverste hylle».

Oppstart 1. januar

Den offisielle oppstarten for Anleggsgruppen Sør blir 1. januar 2018. Til å begynne med leier selskapet plass i Sørlandsparken (Buråsen), for å lagre maskiner til visning og salg.

- Vi skal og drive litt med kjøp og salg av brukte maskiner. Samt salg av maskiner for kunder. Utleie av våre produkter vil også skje herfra. Vi vil ansette flere når tiden er inne for det, sier Lauvrak.

- Vi har og avtale med servicefolk i området, og vi skal dekke service i Agder på alle maskiner vi selger. Jeg ser frem til å møte både tidligere og nye kunder fra årsskiftet i Agder.