Veidekke
Veidekke

Veidekke kjøper entreprenør

Det oppkjøpte selskapet omsetter i dag for ca. 1,4 milliarder svenske kroner og har 200 medarbeidere.

Publisert

Veidekke har inngått en avtale om å kjøpe 90,1 % av aksjene i Billström Riemer Andersson AB (BRA), og styrker med det konkurransekraften i Gøteborgs-området.

BRA har på de ti årene siden etableringen i 2007 hatt en sterk utvikling. Selskapet omsetter i dag for ca. 1,4 milliarder svenske kroner og har 200 medarbeidere, hvorav halvparten er fagarbeidere.

BRA jobber primært med bygg, men har også kompetanse innenfor anlegg og eiendomsutvikling. Virksomhetens fokus er flergangskunder, og selskapet prioriterer å komme tidlig inn i prosjekter sammen med kundene.

- Både kompetansen og kundeporteføljen til BRA passer som hånd i hanske med vår nåværende virksomhet, og styrker satsingen vår i den voksende Gøteborgs-regionen, sier Jimmy Bengtsson, adm. direktør i Veidekke i Sverige.

Ved å kjøpe 90,1 % av aksjene blir Veidekke naturlig nok hovedeier. Men BRA skal fortsette å operere som et selvstendig selskap, og samtidig utnytte stordriftsfordelene og den økte konkurransekraften som kommer ved å være del av et større konsern.

- Med Veidekke som eier, er vi i posisjon til å ta en større del av markedet. Veidekkes involverende arbeidssett og kompetansen innen VDC, installasjon og logistikk er eksempler på områder som vil være en styrke i markedet, sier Magnus Riemer, adm. direktør i BRA.

Gjennomføringen av kjøpet skjer senest ti dager etter godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Sverige. Partene har blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Powered by Labrador CMS