Jan Fossgård, ny direktør Construct Venture AS (AF Gruppens og Obos' venturesatsing).
Jan Fossgård, ny direktør Construct Venture AS (AF Gruppens og Obos' venturesatsing).

Ny direktør for Construct Venture

AF Gruppen og Obos har ansatt Jan Fossgård til å lede investeringer i oppstartsvirksomheter.

Publisert

Med satsing på oppstartsselskaper gjennom selskapet Construct Venture AS, skal AF Gruppen og Obos bidra til å skape en smartere og mer fremtidsrettet leverandørindustri innen Bygg og Anlegg. Målet er å gi bransjen økt konkurransekraft.

Jan Fossgård starter opp i september og har bakgrunn fra BW Group der han jobbet som investeringsdirektør for BW Ventures. Han er utdannet siviløkonom fra Washington State University. Gjennom sju år i BW Ventures har han vært sentral i etablering og oppfølging av BW som en industriell investor i gründer-, tidligfase- og vekstselskaper.

- Miljøet Jan kommer fra har mange likhetstrekk med satsingen AF Gruppen og Obos nå setter opp. Vi ser frem til å ta del i hans erfaring og kompetanse på området. Det har vært stor interesse for stillingen og Jan fremstod som det naturlige valget med sin strukturerte tilnærming, sterke kommunikasjonsevner og lange erfaring fra internasjonale miljøer, sier Andreas Jul Røsjø, konserndirektør i AF Gruppen.

Construct Venture retter seg primært mot selskaper som er i tidlig kommersialiseringsfase, med produkt eller tjeneste i avsluttende testfase med et tydelig kundegrunnlag.

I tillegg til nordiske selskaper, vil Construct Venture også kunne vurdere internasjonale aktører som ser potensiale i et norsk samarbeid. Forutsetningen er at investeringen kan bidra til en bedre bygg- og anleggsbransje.

- Bygg og anlegg er en bransje som er inne i en spennende utvikling. Jeg ser frem til å bidra med å finne de mest innovative og fremtidsrettede oppstartsselskaper som kan skape nye muligheter og verdier innenfor Bygg og Anlegg, sier Jan Fossgård som tiltrer stillingen 1. september.