NCC river den gamle skolen.
NCC river den gamle skolen.

River Risenga ungdomsskole i Asker

Publisert

Mandag 19. november startet NCC rivingen av gamle Risenga ungdomsskole i Asker. Den skal erstattes av et nytt skolebygg og kulturaktivitetssenter for 540 elever. Nye Risenga ungdomsskole bygges fossilfritt som Østlandets første fossilfrie byggeprosjekt utenfor Oslo og vil bli ferdigstilt i løpet av fjerde kvartal 2020.

- Interiøret på den gamle skolen er allerede revet før vi i dag river fasadene og betongkonstruksjonene. Dette gjøres med fossilfrie maskiner da vi utvikler og bygger skolen som et fossilfritt byggeprosjekt, sier Bao Huynh, prosjektleder i NCC Building.

Asker kommune inngikk onsdag 9. mai kontrakt med NCC Building og NSW Arkitektur om utvikling og bygging av kommunens nye ungdoms- og kulturskole på Risenga. NCC og NSW Arkitektur vant kontrakten i konkurranse med fire andre team. 

- Gode erfaringer

F.v: Prosjektleder Bao Huynh i NCC Building og prosjektleder Mette Kringen i Asker kommune.
F.v: Prosjektleder Bao Huynh i NCC Building og prosjektleder Mette Kringen i Asker kommune.

Kontrakten omfatter utvikling og bygging av nytt skolebygg og kulturaktivitets-senter for 540 elever fordelt på 6700 kvadratmeter over tre etasjer, samt tilhørende utearealer og sykkelparkering.

Bygget bygges fossilfritt. Dette innebærer at byggeplassen bruker energikilder som ikke gir utslipp av CO2.

- Vi har gode erfaringer fra flere fossilfrie byggeprosjekter – en erfaring som prosjektet her på Risenga og Asker kommune vil dra stor nytte av fremover, sier Hyunh.

Tett samarbeid

Byggeprosjektet gjennomføres som en totalentreprise med utvikling og design i tett samarbeid med byggherre, underleverandører og tekniske rådgivere og har en verdi på 163 millioner kroner.

Byggearbeidene settes i gang på nyåret 2019 med ferdigstillelse i løpet av fjerde kvartal 2020.