Fra venstre: Administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene, styreleder Kristine Aasheim i Q-Meieriene og regionsdirektør Are Westbye i Veidekke Bygg.
Fra venstre: Administrerende direktør Bent Myrdahl i Q-Meieriene, styreleder Kristine Aasheim i Q-Meieriene og regionsdirektør Are Westbye i Veidekke Bygg.

Bygger for Q-Meieriene på Jæren

Veidekke signerte 5. juni 2019 kontrakt med Q-Meieriene AS om å utvide og bygge nye produksjons- og kontorlokaler for Q-Meieriene på Klepp stasjon.

Publisert

- Vi er svært fornøyde med at Q-Meieriene AS har valgt Veidekke og takker for tilliten. Vi har lang erfaring i å gjennomføre denne typen prosjekter, og ser frem til å oppføre et flott og fremtidsrettet industribygg i tett samarbeid med Q-Meieriene, sier regionsdirektør Are Westbye i Veidekke Bygg.

 Kontrakten er en totalentreprise verdt omkring 210 millioner kroner.

- Utfordrer og innovatør

- Det blir flott å samarbeide med Veidekke om å bygge ut Q-Meieriet på Jæren, sier administrerende direktør i Q-Meieriene Bent Myrdahl.

- Vi har som plan å bygge ut for å styrke vår rolle i meierimarkedet som utfordrer og innovatør. I tillegg vil vi samhandle med Veidekke om å bygge et estetisk flott og miljøsmart bygg som fremmer både god byggeskikk og matvarebransjen på Jæren, sier Q-sjefen som gleder seg til åpningen 31. desember 2020 klokken 17.00.

Betydelig utvidelse

Dagens anlegg på Jæren er på 3500 m2 og skal utvides med 8400 m2. Nybygget skal romme kontorer, produksjonslokaler og kjølelager. Det får en grunnflate på 5800 m2 og 850 m2 i øverste etasje.

Bygget blir et betongelementbygg med slipte hvite fasader produsert og levert av Veidekkes datterselskap Block Berge Bygg på Klepp.

Veidekke skal som totaltentreprenør stå for alle fag fra grunnarbeid til ferdig bygg. I tillegg er det planlagt en stor leveranse av prosessanlegg og utstyr som skal integreres i bygget.

Veidekke vil starte byggingen til sommeren, og prosjektet er ventet ferdigstilt ved årsskiftet 2020/2021.

STILLING LEDIG: