Illustrasjonsbilde av to fornøyde ansatte hos Førde Vulk.
Illustrasjonsbilde av to fornøyde ansatte hos Førde Vulk.

Gjerde & Byhring kjøpte Førde Vulk

Gjerde & Byhring AS, distributør av Bridgestone Corps dekkprodukter i Norge, har kjøpt dekkforhandleren Førde Vulk AS.

Publisert

Førde Vulk er den største forhandleren i Sogn og Fjordane og blant de største i Norge, skriver Bridgestone-distributøren i en pressemelding. Forhandleren ble etablert i 1949 og har drevet fra dagens lokasjon siden 1983.

Forhandleren omsatte i 2018 for ca. 63 millioner kroner og sysselsatte 17 personer. Forhandleren ledes i dag av Ståle Kvammen.

- Vi sto ved et generasjonsskifte og i eierfamilien Selvik/Jacobsen var det ingen som ønsket å drive videre, derfor var det naturlig å selge nå, sier Torill Selvik Jacobsen.

Det er fra Gjerde & Byhrings side ingen planer om store forandringer i driften.

- Førde Vulk skal i all hovedsak få drive videre på sin måte slik de har gjort med stor suksess i sin region gjennom mange år. Selskapet er en betydelig kunde av oss og godt kjent, men med oppkjøpet ønsker vi selvsagt å levere en ytterligere andel av varesalget fra vårt produktsortiment, sier daglig leder i Gjerde & Byhring, Kristian Spernes.

- Vi ønsker å spille på lag med de lokale kreftene i Førde Vulk. Det er viktig for oss å beholde den lokale kremmerånden og la ting skje i et tempo som er forenlig med fruktbart samarbeid og godt eierskap, fortsetter Spernes.

Powered by Labrador CMS