Steinar (31) har over 3,5 mill. avspillinger

Så langt er sangene til Steinar Heia spilt over 3,5 millioner ganger via forskjellige strømmetjenester.
Så langt er sangene til Steinar Heia spilt over 3,5 millioner ganger via forskjellige strømmetjenester.

Anleggsslusk og låtsnekker

KRISTIANSAND (AT.no): Steinar Heia (31) kjører til daglig dumper og tipptruck på E39 for AF Gruppen. På fritiden lager han musikk og har over 3,5 millioner strømminger av sine sanger.

Publisert

Han har jobbet på anlegg de siste fire og halvt årene, og før det kjørte han lastebil. Med en far som alltid har jobbet på anlegg, har målet alltid vært å jobbe i samme bransje. Håpet er også å kunne bytte ut dumperen han kjører nå med en gravemaskin på sikt.

Familien hans er i tillegg en musikalsk gjeng. Faren spiller trekkspill, mens storebroren i nesten 20 år har vært vokalist i band. Selv har Steinar Heia helt fra barndommen og ungdommen likt artister som Vassengutane, Hellbillies og Gasoline.

Skriver selv

Han har skrevet egen musikk i mange år. Det skal handle om ting som folk kan kjenne seg igjen i, og låtene er i countrysjangeren.

LÅTENE: Inspirasjonen til musikken til Steinar Heia finner han både på jobb og i fritiden.
LÅTENE: Inspirasjonen til musikken til Steinar Heia finner han både på jobb og i fritiden.

Den første sangen han spilte inn og fikk lagt ut på musikkdelingstjenestene, var «124 Benz». Første døgn etter den ble lagt ut, ble den spilt formidable 10.000 ganger.

Spotify har en toppliste som heter «Norway Viral 50». På den lå Steinar på toppen i fire dager med sin debutlåt. Foran artister som Alexander Rybak, Carina Dahl og Donkeyboy.

(Teksten fortsetter under videoen)

sdgsg

Ideer over alt

Ideene til nye låter kommer over alt. Det er mange vers som har kommet til verden både hjemme på Herefoss eller i lastekø på jobb for den del.

- De sangene jeg har blitt mest fornøyd med i etterkant, er de hvor både tekst og melodi har kommet nærmest av seg selv, sier Steinar Heia som gir ut låtene sine under artistnavnet Tomgang.

Så langt har han sluppet seks låter. Med titler som Scaniakusken, Hjortefall, Treungen og Ut på sjøen, er det håndfaste ting han skriver om.

Den foreløpig siste låta han har sluppet, kom i midten av oktober og heter Ein anleggsslusk. I løpet av den første uka ble den spilt over 50.000 ganger. Og tilbakemeldingene han har fått, inspirerer til å lage mer musikk.

Skoleklasse

Nylig fikk han forespørsel fra en 3.-klasse ved Bulken skule utenfor Voss. Der hadde ungene på trinnet lyst til å fremføre låta hans Hjortefall. De lurte på om det var mulig å få teksten tilsendt slik at de kunne få øvd inn sangen.

- Den henvendelsen gjorde at jeg ble ganske rørt. Jeg har bedt dem å ta opp en video når de fremfører sangen, sier han.

Så langt har han ikke spilt live. Han har fått noen henvendelser, men mener han har for kort settliste enn så lenge. Selv om det ligger et 20-talls sanger i skuffen hjemme som ikke er spilt inn ennå. Men planen er etter hvert å komme seg ut på veien og holde egne konserter også.

Den mest populære og spilte låta så langt i karrieren, er Scaniakusken. Den alene er spilt nesten 1,5 millioner ganger. Så følger 124 Benz med over en million avspillinger, etterfulgt av Hjortefall som også nærmer seg millionen.

Annet fokus

Selv om både musikk og jobb er viktig for Steinar Heia, er det kommet i andre rekke de siste månedene. Han og forloveden ventet sitt andre barn i begynnelsen av desember. Men komplikasjoner gjorde at den lille gutten ble født over tre måneder før tiden i slutten av august.

Dermed fikk livet for den lille familien plutselig et helt annet fokus, og de har bodd på Rikshospitalet og deretter sykehuset i Kristiansand siden da. Selv om den lille gutten veide under kiloen da han ble født, har den lille krabaten vokst seg stadig større, og det går den rette veien.

Dermed kan pappa igjen begynne å tenke litt på musikken. Og det er det tydeligvis mange nordmenn som liker at Steinar Heia bruker en del av tiden sin på!

Powered by Labrador CMS