Anders Henni slutter som adm. direktør i Hymax, og begynner som daglig leder i Brubakken AS.
Anders Henni slutter som adm. direktør i Hymax, og begynner som daglig leder i Brubakken AS.

Henni blir Brubakken-sjef

Anders Henni (51) begynner i desember som daglig leder i Brubakken AS.

Publisert

Han kommer fra jobben som adm. direktør i Hymax AS der han har vært i snaut to år. I begynnelsen av desember bytter han altså beite til Brubakken AS der han får det totale ansvaret i Norge, Sverige og Estland, landene selskapet opererer i.

- Kjernevirksomheten til Brubakken er materialhåndtering, altså trucker. Men selskapet er ganske store også på lifter og har vært leverandør i anleggsmarkedet i noen år også, sier Henni.

Flere merker

Brubakken har en rekke merker som selskapet representerer i Norge. Innen materialhåndtering er TCM toneangivende på små trucker, Konecranes SMV på store trucker og Kamag på rangeringsmaskiner. Innen lifter er JLG et stort merke og av anleggsmaskiner er det Case som gjelder.

- Min viktigste oppgave er å skape lønnsomhet i bedriften, sier Henni om selskapet som har slitt litt i motbakke de senere år.

Ble kontaktet

Henni opplyser at han ikke var på jakt etter ny jobb, og at det i utgangspunktet var litt tidlig å bytte jobb etter mindre enn to år som leder i Hymax.

- Men jeg ble kontaktet av et rekrutteringsselskap og vi møttes. Jeg føler Brubakken har spennende planer, sier Henni.

Som Hymax-sjef har Henni pendlet fra hjemmet i Asker til Brumunddal og Alnabru (avdelingskontor), men pendling blir for langt nå som han skal lede bedriften med hovedbase i Porsgrunn.

- Jeg har allerede solgt huset i Asker og kjøpt nytt hus i Skien, og jeg står midt i flyttingen nå mens vi snakker, sier Henni.

PS: Magnus Vold sluttet som daglig leder i Brubakken tidligere i år. Selskapet har midlertidig blitt drevet av Bernt Ausland.