Thor Arve Øveraasen, adm. direktør i Øveraasen AS, kom med noen velvalgte ord ved åpningen av de nye lokalene i Tyskland.
Thor Arve Øveraasen, adm. direktør i Øveraasen AS, kom med noen velvalgte ord ved åpningen av de nye lokalene i Tyskland.

Øveraasen AS åpnet fabrikk i Tyskland

Øveraasens «bruhode» mot Europa ligger i Grafenhausen.

Publisert

Øveraasen AS åpnet torsdag 5. desember sitt helt nye anlegg i Grafenhausen i Tyskland. Byggingen av det 2500 m² store anlegget startet for 17 måneder siden og består av produksjonslokaler, kontorer og delelager.

Området er i underkant av 10.000 m² og har mulighet for fremtidige utvidelser. Prosjektet har hatt en kostnadsramme på 5 millioner euro.

Samlet tyske Øveraasen 

Øveraasen Deutschland GmbH ble etablert for 6 år siden, og har frem til i dag leid lokaler to steder i Tyskland.

- Det var naturlig å legge alle aktiviteter under samme tak, skriver Øveraasen i en pressemelding.

 
 

Åpningen ble markert på behørig måte med over 300 besøkende gjester. Kommunen Grafenhausen var representert med borgermesteren som uttrykte stor takk for at valget falt nettopp på deres kommune. Grafenhausen ligger en times biltur nord for Zürich (på tysk side), med plassering som passer for Øveraasens behov for å dekke Sentral-Europa.

Det nye fabrikkanlegget skal fylle følgende viktige funksjoner:

  • Produksjon og ombygging av lastebil-chassiser for snøryddingsmaskiner
  • Reservedelslager
  • Service base
  • Salgskontor for Tyskland, Frankrike, Sveits og Østerrike

Bekymret for ny regjerings eventuelle EØS-handlinger

Øveraasen AS omsetter for mellom 600 og 700 millioner kroner i året med en eksportandel på 80 prosent. Tyskland har gjennom mange år vært bedriftens viktigste eksportmarked og det var derfor naturlig at valget falt på Tyskland da bedriften skulle velge sitt «bruhode» mot Europa. Et hensyn som også har veid tungt er behovet for å være innenfor EU-området.

Øveraasen ser med stor bekymring på hva en ny regjering i 2021, støttet av deler av fagbevegelsen, kan finne på å gjøre med dagens livsviktige EØS-avtale. Uten fri adgang til det store europeiske markedet det vil det bli umulig for mange norske bedrifter å overleve i fremtiden.