Illustrasjonsbilde.

Snøbrøyter pågrepet etter krangel

Politiet opplyser dette.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

I Sør-Varanger, i Finnmark, pågrep politiet en fører av en hjullaster torsdag kveld - «en mannlig brøytesjåfør» opplyser politiet.

Han skal ha kjørt på en eldre kvinne med hjullasteren, skrev politiet på Twitter. Det skal ha vært en diskusjon på stedet før påkjørselen.

- Det vi vet var at det oppsto en diskusjon om snøbrøytingen i det boligfeltet der kvinnen bodde. Dette resulterte i at brøytesjåføren endte opp med å kjøre over kvinnens fot, forteller operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Tarjei Leinan Mathiesen til iFinnmark.

Mannen ble satt i arresten i Kirkenes. Kvinnen i 60-årene ble fraktet til Kirkenes sykehus etter hendelsen.

Oppdatering

AT.no var mandag 6. januar i kontakt med politiadvokat Anja Mikkelsen Indbjør i Finnmark politidistrikt for en oppdatering i saken.

- Maskinføreren ble avhørt fredag, etter å ha tilbrakt natten i arresten, og ble løslatt samme dag. Kvinnen ble utskrevet fra sykehuset fredag. Dette var mer en ulykke enn en uenighet; hjullasterføreren hadde hatt en diskusjon i forkant av hendelsen, men ikke med kvinnen som fikk en fot overkjørt, sier hun.

Det er ikke tatt beslag i førerkortet til sjåføren. Politiet etterforsker saken videre, får AT.no opplyst fra Indbjør.

- Ha øyekontakt før du nærmer deg maskiner i drift

AT.no har snakket med firmaet som har brøytingen der hendelsen skjedde.

De ber folk vente med å nærme seg brøytebiler/ -maskiner til de har oppnådd øyekontakt med føreren og er sikker på at det er trygt å nærme seg maskinen.

Powered by Labrador CMS