Scania stopper produksjonen ved sine anlegg i Sverige, Nederland og Frankrike. Bildet er av fabrikken i Zwolle i Nederland.
Scania stopper produksjonen ved sine anlegg i Sverige, Nederland og Frankrike. Bildet er av fabrikken i Zwolle i Nederland.

Scania stopper produksjonen i Europa

Mangler deler til lastebilproduksjonen.

Publisert

Onsdag 25. mars stopper Scania produksjonen ved de fleste av sine europeiske fabrikker på grunn av mangel på deler i kjølvannet av Covid-19-virusets spredning i Europa og logistikkutfordringer derav.

- For å sikre våre kunders samfunnskritiske transportarbeid, vil dog våre servicesteder og reservedelsentre fortsette sin virksomhet, sier adm. direktør i Scania, Henrik Henriksson.

Slik det ser ut i skrivende stund, skal Scania starte opp lastebilproduksjonen igjen innen to uker. De medarbeiderne som berøres direkte av den planlagte produksjonsstoppen, er ansatt ved Scanias anlegg i Sverige, Nederland og Frankrike.

Scania har tett dialog med ansatt-organisasjonene om tiltak for sammen å håndtere det minkende behovet for arbeidskraft.

- Både bedriftens ledelse og de ansattes representanter er takknemlige for de statlige støtteordninger som stilles til rådighet i landene der våre medarbeidere nå blir midlertidig uten arbeid, sier Henriksson.

Scanias industrielle virksomhet i Latin-Amerika, som svarer for ca. en femtedel av selskapets produksjonsvolumer, fortsetter foreløpig som før.