Skjermbilde fra Facebook-gruppen «East Bound and Down: The Truckers Facebook Group».
Skjermbilde fra Facebook-gruppen «East Bound and Down: The Truckers Facebook Group».

Bruker strips og klemmer for ikke å bli banket

Når det er opprør og folkemengder går løs på det som er ubeskyttet og nærmest dem, er lastebil-sjåfører utsatt.

Publisert

En metode for å stoppe vogntog i USA under opptøyene nå, er å hoppe opp på trekkvogna og koble fra slangene til semitraileren. Dermed blir det stopp.

For å hindre at det skjer, har lastebilsjåførene som holder samfunnet i gang nå montert strips og slangeklemmer for ikke å havne i en situasjon der de risikerer å bli banket/drept.

Skjermbildet over er fra Facebook-gruppen «East Bound and Down: The Truckers Facebook Group». Der er det flere publiseringer/delinger av bilder og tips av denne typen nå.

Teksten ved denne publiseringen er: «For alle som har kjære i transportbransjen. Del dette tipset, spesielt i tider som dette.

Mange lastebilsjåfører som er på jobb i USA nå er livredde. Det fører til livsfarlig situasjoner både for dem og folk som blokkerer veiene.

Dette sitatet fra en lastebilsjåfør, gjengitt på Business Insider, sier mye om situasjonen:

«We will defend ourselves every time, up to and including, using our 80,000-pound trucks and its 1,800 foot-pounds of torque to run you over. We don't want to, but will if we have to, to save our own life.»

De som har levd en stund husker også at lastebilsjåfør Reginald Denny nesten ble drept under opptøyene i Los Angeles i 1992 mens han gjorde jobben sin.