Administrerende direktør Øystein Rushfeldt i Nussir ASA er glad over å ha fått på plass penger til forberedende arbeider for gruvedrift.
Administrerende direktør Øystein Rushfeldt i Nussir ASA er glad over å ha fått på plass penger til forberedende arbeider for gruvedrift.

Nussir har fått på plass penger til adkomst-tunnel

Nordnorske industri-investorer bidrar til startskuddet på Nussir-prosjektet.

Publisert

Nussir ASA har i Generalforsamling 2. oktober godkjent en rettet emisjon mot nordnorske «industrielle investorer» på over 80 millioner kroner.

- Dette er en historisk milepæl for Nussir, både ved å skaffe kapital til oppstart av innledende arbeid for utbygging og ved at det er 100% lokal kapital og dermed et økt eierskap fra Nord-Norge i Nussir ASA, skriver Nussir i en pressemelding.

Kapitalen skal brukes til opparbeiding av industriområde, adkomst-tunnel til kobberforekomsten og til å styrke organisasjonen.

Kapitalinnhentingen vil kunne være sentral i å utløse elektrifiseringsstøtte fra Enova på inntil 165 millioner kroner.

- Det er utrolig stort for oss i Nussir at vi nå får nye sterke industrielle investorer og samfunnsbyggere fra Hammerfest, Alta, Kirkenes og Risøyhamn. Disse stiller nå opp for å bli med på realiseringen av gruveprosjektet med å tilføre verdifull kunnskap og kapital. Nå får vi betydelig større løfteevne og ser fram til å starte etableringen av en ny hjørnesteinsbedrift i Hammerfest kommune. Vi håper også at tiden nå er moden for å komme til en positiv enighet med reindrifta i området, sier administrerende direktør Øystein Rushfeldt.

Nussir er et kobbergruveprosjekt lokalisert i Repparfjord i Hammerfest kommune. Selskapet annonserte nylig en betydelig avtale med tyske Aurubis om salg av fremtidig kobberproduksjon, og en langsiktig avtale med LNS for underjordsdriften. Selskapet har som målsetting å bli verdens første helelektriske gruve. Prosjektet vil sysselsette mellom 200 og 300 ansatte i driftsfasen.

Powered by Labrador CMS