Vuku Naturstein AS skal utbedre fylkesvei 755

Trøndelag fylkeskommune har inngått kontrakt med Vuku Naturstein AS om å utbedre fylkesvei 755 ved Drakestranda mellom Leksvik og Vanvikan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

- Arbeidet vil pågå i sommer og utover høsten, og vi forventer å være i gang allerede i løpet av juni, sier teamleder Bjørn Erik Andersson i Trøndelag fylkeskommune.

Stenger veien

Kontrakten har en verdi på 6,1 millioner kroner og omfatter bygging av en natursteinsmur, steinsetting av skråninger og reetablering av veien med to kjørefelt.

Kontraktsmøte og oppstartsmøte med entreprenøren er avholdt, men før selve anleggsarbeidet starter opp er det «noen formelle dokumenter som må på plass».

Drakestranda på fylkesvei 755 mellom Leksvik og Vanvikan skal utbedres sommeren 2021 med ny mur i naturstein.

Veien blir helt stengt inntil man har full oversikt over bergforholdene og kommet godt i gang med oppsettingen av muren.

Omkjøring over Kråkmo

Det blir skiltet omkjøring på fylkesvei 6838 over Kråkmo i perioden veien er stengt. Omkjøringsveien er en grusvei som tilføres mer grus før stenging av fylkesvei 755.

- Vær oppmerksom på at fylkesvei 6838 har en annen standard enn fylkesvei 755. Dette er noe vi legger vekt på under planleggingen av arbeidet ved Drakestranda. Sommeren er uansett et gunstig tidspunkt med tanke på bæreevne og vedlikehold av omkjøringsveien, sier Andersson.

Ett kjørefelt blir sannsynligvis åpnet 20. august, mens frist for ferdigstillelse er 10. oktober.

Om Vuku Naturstein

Vuku Naturstein AS ble stiftet i 2011 av Willy Joar Aarstad og Ole Martin Aarstad og holder til i Verdal i Trøndelag. I bedriftens tidlige år utgjorde salg av naturstein, steinlegging, oppsetting av murer i betong og naturstein, graving, drenering og massetransport i forbrukermarkedet kjernevirksomheten.

I dag konsentrerer bedriften kjernevirksomheten omkring klassisk kommunalteknikk: Vei, vann og avløp. Selskapet tar små og mellomstore oppdrag for kommunene i Trøndelag, fylkeskommunen, Statens vegvesen og Staten, og også enkelte oppdrag for de største entreprenørene i regionen.

Powered by Labrador CMS