Her fra overleveringen av den 10 tonns veihøvelen. Fra venstre: Sebastian Globig, instruktør fra HBM-NOBAS Tyskland, Eamonn Foley, høvelkjører i Kjeldaas AS og Thor Ambjørn Kjeldaas, daglig leder.

Lintho gjør vei i vellinga

Lintho Maskin har levert den første veihøvel i 10 tonn klassen i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Daglig leder Kjell Lintho forteller til AT.no at dette er den mest moderne veihøvel i sin klasse.

Maskinen har full automatgiring, styres med joystick i arbeid og med ratt under transportkjøring. Veihøvelen er påmontert sentralsmøreanlegg og maskinstyring fra Leica/Scanlaser.

Lintho forteller at maskinen har blitt testet av en av Norges mest anerkjente høvelførere fra et større entreprenørfirma, og som sitter tilbake med et svært godt inntrykk.

Det er Kjeldaas AS fra Sande i Vestfold som har kjøpt veihøvelen. Selskapet har i tillegg opsjon på ytterligere en BG 110 for levering våren 2014.

Kjeldaas AS ble etablert i 1971 og har i dag 40 ansatte.

De startet med høvling, avretting og øvrig forberedelser for asfaltering også i 1971, og har i dag 5 veihøvler.

- Dette blir nok en volummaskin for oss. Vi tilbyr også veihøvel-modeller 7 til 23 tonn, forteller en stolt Kjell Lintho.

I tillegg til veihøvler fra tyske HBM-Nobas er Lintho Maskin AS representant for AP maskiner fra Holland. Dette er utstyr for montering på hjullastere. Dette gjør Lintho Maskin As til Norges mest komplette leverandør av høvel og planeringsutstyr. 

Powered by Labrador CMS